Han selar ut fyra hästar i Gulddivisionen

43

melander gulddivisionen

Stefan Melander har fyra hästar till start i lördagens gulddivision och givetvis är han mest uppåt på högkapable Digital Ink.Foto av LARS JAKOBSSON

Våren är onekligen i antågande och med det får vi se allt fler topphästar på tävlingsbanorna. I lördagens gulddivision har Stefan Melander inte bara omutbare ”Inken” till start utan även ytterligare en kapabel trio.
– Även om det är till sommaren det smäller på riktigt måste vi tjäna pengar när det går, säger Stefan Melander.

Broddar, minusgrader och istrav? Nej, Stefan ”Tarzan” Melander har aldrig lockats av vintertrav, men för att få en allt större och dyrare verksamhet att gå runt har Solvallaprofilen startat några hästar även under de kallaste månaderna. Digital Ink är en av dem och på lördag gör han sitt fjärde lopp för säsongen då han går ut i gulddivisionen över 2 640 meter. Han är dock inte stallets enda chans i loppet. I takt med att våren stormar fram selas allt fler hästar ut och Stefan Melander har faktiskt en hel kvartett till start i V75-4. Utöver det har han ytterligare två fina chanser inom omgången från Eskilstuna.
6 Digital Ink (V75-4) är en hedershäst och allting verkar normalt. Han har startat på nu inom intervaller på två-tre veckors mellanrum och det passar honom bra. Men det är ingen glänsare i träning och han gör mest rutinjobb nu för tiden, så det är alltid svårt att bedöma formen inför en start.
– Av ekonomiska skäl var det nödvändigt att tävla med några hästar under vintern och ”Inken” var en av dem. Men han har gått bra och visat tydligt att han mår bra av att få starta lite nu och då. Det har fungerat riktigt bra. Han har nog bra chans denna gång även om spåret inte är det bästa. Det blir skor som vanligt.

”Är en vinnare men blir tufft nu”
Av de övriga hästarna från stallet i samma lopp ligger han, resultatmässigt, lite lägre, men är på sikt väldigt optimistisk.
2 Nato Dream (V75-4) har bara gått ett lopp ännu i år och ska egentligen starta i en lägre division. Nu vart det dock guld, men hästen har bra kapacitet och jag tror att han kan hävda sig i klassen. Kanske inte på lördag, men längre fram. Det blir troligtvis barfota runt om.
8 Porthos Amok (V75-4) visade i fjol att han duger i guld och vann några lopp. Han kommer troligtvis klara sig bra i år och distansen denna gång är ett plus. Men det är årsdebut och formen är svårbedömd. Troligtvis skor på och det är en nackdel.
9 Increased Workload (V75-4) har varit borta från de svenska banorna ett tag och tävlat först i Italien där det gick bra innan han misslyckades i Frankrike. Årsdebut även här och även om jag tror det här är en vinnare så blir det nog för tufft på lördag. Troligtvis barfota runt om.

Rycker troligtvis skorna
I V75-3 startar 9 Nose Gear och det i lägsta klassen.
– Det är ungefär som med Nato Dream. Att jag från början trodde att hästen skulle bli en riktig klippa, men att det inte riktigt blivit så ännu. Han har dock ryckt upp sig lite på slutet och kanske ändå kan dyka upp där framme denna gång. Det känns som att han är lite bättre nu än tidigare. Vi försöker troligtvis med barfotabalans.
Avslutningsvis startar den läckra damen 6 Talk the Talk i V75-7. Hästen kommer från två raka segrar och ”Tarzan” förväntar sig en bra prestation även denna gång.
– Hon har gått bra nu på senast och speciellt sist. Det var en jättebra prestation. Hon har bra kapacitet för klassen och ska ha chans att vara med där framme. Allting verkar normalt och vi rycker kanske skorna till loppet.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.