”Han ser otroligt formstark ut…”

67

Nicklassons tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Jägersro och Solvalla, onsdag 18 oktober

Foto: KANAL75

Det lyser form om Sylvester America.

TRAV17 oktober 2017 10:43

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Jägersro och Solvalla, 18 oktober.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

V86-1

Loppet

Vi går emot hur vi läser loppet och tippar den som det verkligen lyser form om.

Tipsettan

Den troligaste ­lösningen på loppet, sett hur det till förmodligen blir kört, är att Officer C.D. leder runt om. Det är dock en bit till mål för Officer C.D. även över kort distans, trots att han gör många bra lopp och ser fin ut för dagen. Vi tippar därför ­Sylvester America som ser otroligt formstark ut. Näst senast forsade han ifrån till seger efter en fin resa. Senast fick han aldrig chansen på allvar men hade garanterat gett ­ledande, ­vinnande Day or Night In en match om segern med lucka tid. Trots bakspåret bör han ­hamna bra till och kan han bara få en rygg att gå i fram till, säg 500 kvar, kommer hans spurta att bita väldigt bra.

Motbuden

Vi betalar för tre hästar, förutom för Sylvester ­America och Officer C.D. även för Alex Tröjborg som har haft bra form länge utan att få full utdelning. Med ­tanke på spåret får man säga att det här är en av hans ­bästa uppgifter på länge. Kan därmed vara dags för första årssegern.

Skrällbudet

Pajas Face är bra nog om det löser sig från trist spår.

Spetsbudet

Många startsnabba men Officer C.D. är den givna spetsfavoriten.

! Statistikvinnaren

Pajas Face.

Vår rankning

9 Sylvester America

1 Officer C.D.

2 Alex Tröjborg

5 Tinamo Jet

8 Pajas Face

4 British Steel

6 Ribelle O.P.

3 Paramount

7 Britt Palema

10 Seyffenstein

V86-2

Loppet

Vi har garderat, för det är ett öppet lopp, men har bra känsla för vår tipsetta. Om någon nu vill lita fullt ut på vår känsla …

Tipsettan

Bakspår på sprinter­distans är på ­pappret inget bra spår, framför­allt inte för en startsnabb häst som Etosha Boko Men som vi länge varit inne på är han nog bättre bakifrån, och med rygg på startsnabb häst (Tough ­Cookie) kan det här bli riktgt bra ändå.

Motbuden

Det skiljer ytterst lite mellan hästarna i loppen. Den av flera startsnabba som kommer till spets lär leda länge. Det är dock knappast Araw Hoss som därmed rankas ner.

Skrällbudet

Baron d’Inverne kanske kan rensa en del vid seger.

Spetsbuden

Nummer 2, 4, 5 och 6 kan alla öppna mycket snabbt.

! Statistikvinnaren

Araw Hoss.

Vår rankning

9 Etosha Boko

4 Scampi

5 Ebony Boko

2 Tough Cookie

1 Araw Hoss

7 Forecast

6 Baron d’Inverne

10 Elegance Brodde

12 Sapajou

3 Topgear

8 The Perfect Lindy

12 Sapajou

V86-3

Loppet

Fint fyraåringslopp.

Tipsettan

Fjolårets Kriterie­vinnare Deimos Racing har ­inte fått några stora ­rubriker i år. Det är hårt, för han har ju inte gjort någon dålig säsong – drygt 800 000 kronor på sju starter, hans ­ägare har knappast någon anledning att vara miss­nöjda. Han har dessutom vunnit tre lopp. Det här ser ut att vara en bra chans för honom att bli 50-procentig i år. Vi har garderat, men vi gör det med tvekan.

Motbuden

Det största hotet mot Deimos Racing är nog om Mindyorvalue W.F. körs i ledningen, det vore förvånande om han inte gör det ifall han når dit. Det kan innebära att Deimos Racing får dödens, och det är nog den svåraste positionen för honom att ­vinna ifrån. Det här är Mindyorvalues tredje start på två veckor men han har gått bra och från ledningen blir han normalt svårpasserad. Shotproof borde ha vunnit senast men det var tydligen så att han fann distansen för lång. På det hela taget är vi ­imponerade av den här hästen och på sprinterdistans har han gått starkt tidigare. Iago Zon är fin och spåret mycket intressant. Det är inte omöjligt att han både kan och vill försvara ledningen. Om inte blir det en fin spår­snål resa och med lucka i tid kan Iago Zon avsluta ­väldigt vasst.

Skrällbudet

Vi tycker att det är ett ganska duktigt hopp mellan de fyra vi streckar och de fyra övriga, men Mitos Gold är en bra sprinter med ett bra spår och fin form.

Spetsbuden

Vi sätter Mindyourvalue W.F. som etta i spetsstriden men det är inte så lätt att ta en längd på vare sig Iago Zon och Borups Powerful. Där främst Iago Zon kan vara intresserad av att behålla ledningen.

! Statistikvinnaren

Deimos Racing.

Vår rankning

5 Deimos Racing

4 Mindyourvalue W.F.

6 Shotproof

1 Iago Zon

3 Mitos Gold

8 Rushmore Face

2 Borups Powerful

7 Ginny Weasely

V86-4

Loppet

Den första av två V86-avdelningar där de bästa ­hästarna inte har så bra spår.

Tipsettan

Shestheone Trot ­saknar den där riktiga startsnabbheten, men i övrigt är hon tämligen komplett som tävlings­häst; tål dödens, kan speeda väldigt med ryggresa. Given första­häst, A-häst på ­reducerade system.

Motbuden

Hillcrest Player har utvecklats stadigt ­under året. Är lite som Shestheone Trot såtillvida att hon ­verkar behärska det mesta. Fem streck känns starkt.

Skrällbudet

Catch My Love har mött hårt motstånd hela tiden.

Spetsbuden

Egentligen ingen startsnabb häst med i det här ­loppet, vilket innebär att Very Many Legs kan ­hålla ledningen. Förutsatt att stallkamraten Entertainment Ås inte laddas, för hon är snabbare i så fall.

! Statistikvinnaren

Kavata Käll.

Vår rankning

7 Shestheone Trot

9 Hillcrest Player

6 Tahiti Journey

1 Very Many Legs

10 Maharani de Baroda

3 Entertainment Ås

4 Catch My Love

11 Papiljotte

2 Poem in Motion

5 Kavata Käll

8 Restless

12 Calissa Rich

V86-5

Loppet

Det är verkligen Kash Brodda mot klabbet här, bakom henne är det helt öppet.

Tipsettan

I någon mån möter Kash Brodda sig själv – om hon är så bra som hon kan vara vänder hon ut och in på det här gänget. Tyvärr finns det inga garantier med henne då hon har problem med fräschören, men förhoppningarna stiger med tanke på att hon var fin senast. På det hela taget känns hon som en bra spik.

Motbuden

Om man är benhård kan man plocka bort två …

Skrällbudet

Vingelläge, men vi gillar Höwings Venus uppsyn.

Spetsbudet

Simb Senta bör hålla ledningen inledningsvis. Om någon bra kommer tidigt lär hon släppa, även om come­backen var klart positiv.

! Statistikvinnaren

Kash Brodda.

Vår rankning

2 Kash Brodda

8 Stella Newmen

1 Simb Senta

6 Höwings Venus

4 Jessica Highness

5 Melba B.T.

3 Romantic Face

7 Denco’s Moon Kilab

9 Global Tendency

12 Cool Bella

11 Absolut Gehör

10 Top de Luxe

V86-6

Loppet

Sverigebekante Juiceman kommer från Finland med fin form.

Tipsettan

Juiceman fick ett alldeles för tungt lopp senast och var ­ursäktad för att han blev trött. Gången före var han bra i ett med finska mått mätt stenhårt lopp. Han utmanas av On the Line i spetskampen men om Juiceman går segrande ut den striden har han bra chans att leda runt om.

Motbuden

Vi gillar Urban Kronos men han har ett dåligt spår och senast var han lite sämre än väntat, även om ­vinnaren Global Signature var väldigt bra. Mellby Emeralds är fin och får en fin resa.

Skrällbudet

Coffie U.N.G. söker formen. Farlig så fort han finner den.

Spetsbuden

Håller Juiceman ut främst On the Line?

! Statistikvinnaren

Volocity de Vie.

Vår rankning

1 Juiceman

11 Urban Kronos

2 Mellby Emeralds

3 Coffie U.N.G.

10 So Gå Ikaros

4 Volocity de Vie

5 On the Line

12 Autobahn

8 Actual Star

6 Milton Sigel

9 Digital Winner

7 Temple of Dreams

V86-7

Loppet

Favoriterna har alla dåliga lägen.

Tipsettan

Global Takeover vann från ledningen senast. I sin näst senaste start var han stark då han plockade ner bland ­andra Sauron Pil.

Motbuden

Sauron Pil är en ­mycket kapabel häst som senast blev för pigg i ledningen. Han är aningen svår­bedömd formmässigt. Doyoucash In har formen på topp. Hans stallkamrat ­Cantona America var bra senast.

Skrällbudet

Gaya di Quattro kan bli bortglömd. Men hon är bra.

Spetsbuden

Vi säger fördel Global Takeover eftersom vi tror att Global Raceway kan tänka sig att släppa och vi inte är helt övertygade om att Gaya di Quattro kan hålla ut honom. Sauron Pil tar inte en längd av egen kraft men kan ändå tänkas att göra ett försök.

! Statistikvinnaren

Sauron Pil.

Vår rankning

7 Global Takeover

8 Sauron Pil

11 Doyoucash In

12 Prosperous

5 Gaya di Quattro

10 Cantona America

1 Demokritos F.

2 Global Raceway

9 Goliath Boko

6 Unona

4 Onrush Face

3 Hives

V86-8

Loppet

V86-omgången avslutas med ett stolopp som är ett av flera lopp i omgången där alla har en reell chans att blanda sig i striden.

Tipsettan

Xperia Knick är inget spetsbud men förhoppningsvis kan hon hitta en bra position samtidgt som täthästarna håller tempot uppe. Gick bra mot äldre ­hästar senast.

Motbuden

Quebec C.D. rankar vi upp på hennes ­höga kapacitet. ­Mamasan har haft fin form länge. Lavidaloca de Vie ­rankas ner då hon stått över lite.

Skrällbudet

Dealwithakiss lär avsluta bra med lucka i tid.

Spetsbuden

Mamasan, Violet Hill, Lavidaloca de Vie och ­Zahara Goj är startsnabba. Svårt att veta vem i kvartetten som är mest spetssugen, men minst ­sugen på ledningen borde Violet Hill vara.

! Statistikvinnaren

Zahara Goj.

Vår rankning

4 Xperia Knick

9 Quebec C.D.

2 Mamasan

5 Lavidaloca de Vie

7 Zahara Goj

3 Violet Hill

1 Dealwithakiss

10 Come and Dream

8 Double Exposure

11 Patricia Zaz

12 Gisele de Veluwe

6 Unstirred Drink

Nicklassons tips:

Bästa spelet

Vi spelar en platstrippel: Etosha Boko (V86-2), Juiceman (V86-6), Xperia Knick (V86-8).

Luringen

Alex Tröjborg (V86-1) står utan årsseger, men han är bra och det kan vara hans tur nu.

Spiken

Kash Brodda (V86-5) är den troliga spiken. Är hon fräsch vinner hon det där loppet. Avvakta gärna värmningen, men var ändå inte för ängsliga om ni inte gör det – Peter Untersteiner är en av de där tränarna som inte startar hästarna om inte allt känns som det ska.

Tänk på att …

Araw Hoss (V86-2) har hunnit bli sex år gammal men får fortfarande anses som en talang. Han gjorde comeback nyligen efter mer än två års frånvaro och vi trodde nog att han skulle få ett snällt lopp. Men kretsen kring hästen måste ha trott på honom, för kusken sände i tredjespår -redan varvet kvar. Det blev för tufft för Araw Hoss som trots allt fullföljde godkänt. Den här gången är hans aber att han förmodligen inte kan hålla ledningen. Men som sagt, i ordning bör han vara.

Mamasan (V86-8) gick med skor senast efter att ha gått starkt på barfotabalans i de tre föregående starterna. Barfotabalans den här gången?

Kuskligan

1) Örjan Kihlström, 72 segrar

2) Jorma Kontio, 56

3) Erik Adielsson, 49

4) Björn Goop, 46

5) Ulf Ohlsson, 32

Stora systemet

Avd 1: 9–1–2 (5–8)

Avd 2: 9–4–5–2–1 (7–6)

Avd 3: 5–4–6–1 (3–8)

Avd 4: 7–9–6–1–10 (3–4)

Avd 5: 2 Kash Brodda (8–1)

Avd 6: 1 Juiceman (11–2)

Avd 7: 7–8–11–12–5–10 (1–2)

Avd 8: 4–9–2 (5–7)

5 400 rader/1 350 kr

Lilla systemet

Avd 1: 9–1–2 (5–8)

Avd 2: 9–4–5–2–1 (7–6)

Avd 3: 5 Deimos Racing (4–6)

Avd 4: 7–9 (6–1)

Avd 5: 2 Kash Brodda (8–1)

Avd 6: 1 Juiceman (11–2)

Avd 7: 7–8–11–12–5–10 (1–2)

Avd 8: 4–9–2 (5–7)

540 rader/135 kr

Chanssystemet

Avd 1: 9 Sylvester America (1–2)

Avd 2: 9 Etosha Boko (4–5)

Avd 3: 5 Deimos Racing (4–6)

Avd 4: 7–9–6–1–10–3–4–11 (2–5)

Avd 5: 2–8–1–6–4–5–3–7–9 (12–11)

Avd 6: 1–11–2 (3–10)

Avd 7: 7 Global Takeover (8–11)

Avd 8: Alla tolv startande (4–9)

2 592 rader/648 kr

DD-systemet

DD-1: 7 Global Takeover

DD-2: 4–9–2–5–7

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 1 Bathilda Bagshot, 10 Waikiki Silvio, 4 Lamborghini Lini.

Outs: 12 Uakari.

V5-2: 4 Dugur, 11 Sir Henry P.Hll, 10 Pastor Nybrink.

Outs: 6 Gustavo Boko.

V5-3: 2 Undulat, 4 Benobi Zet, 6 Twinberry.

Outs: 11 Findus M.

V5-4: 5 Indra’s Secret, 4 Butterfly Ima, 3 -Corona Brick.

Outs: 2 Lady Rubinstein.

V5-5: 5 He’s Marvelous, 4 Karl Sjöhammar, 2 Heading Reference.

Outs: 3 Inertial.

17 oktober 2017 10:43

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Det kan gå undan – han blir vår spik”
Nästa artikelV64: ”Han blir vår tipsetta i topploppet”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.