Han spurtar ner alla i jakten på 15 miljoner

33

Michael Carlsson synas Grand Slam 75-omgången • Lopp för lopp • Systemförslag

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Johan Untersteiner kör expertens spik.

TRAV21 januari 2018 10:37

Vidöppen Grand Slam 75 på snötäckta Färjestadstravet.

Viktigt vilka hästar som klarar krävande förhållanden med broddar i skorna.

Dizzy River är en av dem och spurtar ner alla i inledningen.

Det har snöat kraftigt över Karlstad under veckan och travbanan  har varit täckt av snö. Det är fortsatt kallt med minus-grader som väntar och således broddar i hästarnas skor.

Dagens Grand Slam 75 håller vinterklass och ser vidöppen ut och därmed rejält spelvärd. Det kan mycket väl bli stora slantar för dem som hittar alla vinnarna i dag.

Jag fick upp ögonen för Dizzy River i senaste starten på Solvalla då han återkom efter ett par månaders uppehåll. Han kördes då avvaktande i kön men spurtade mycket vasst över upploppet och var som trea i mål på linje med ettan och tvåan. Hästen torde inte vara sämre med det loppet i kroppen och motståndet ser klart överkomligt ut, speciellt när värsta konkurrenten Mr Creation (som har varit finfin i två raka spetssegrar) har bakspår.

Bästa möjligheten

Jag slog en signal till tränaren Johan Untersteiner som var mycket nöjd med hästens insats senast och påpekade att han fungerade bra på vinterbana med broddar i skorna. Detta eftersom många av hästarna i södra Sverige tränar och tävlar på sommarbanor.

Dizzy River är inte startsnabb och enda lilla minuset är att distansen kanske skulle ha varit ett halvvarv längre, enligt Untersteiner. Men som Johan också sa, det går inte så fort på vintern och han trodde på bra chans och tyckte att det var hans bästa möjlighet att vinna på Grand Slam 75.

Peter Cederin har alltid varit känd för att vara en tränare med en bra segerprocent på sina hästar. Numera driver han en liten rörelse men en vinnarhäst har han i Racer Reo som vann fem lopp på 15 starter i fjol. Efter en överlägsen seger näst senast kom Racer Reo aldrig till senast och fick aldrig chansen. Det fanns krafter kvar i mål och den långa distansen här är ett plus eftersom hästen är mer stark än speedig.

Jag tycker att Racer Reo står för klassen i det här gänget och är huvudet högre än konkurrenterna. Därför räknar jag med att Magnus Jakobsson styr in en hemmaseger och det ser ut som en toppchans i den tredje avdelningen.

I den andra Grand Slam 75-avdelningen imponerade Good Luck stort när hon vann V75 på Momarken dagarna före nyår. Hästen tog då en överlägsen seger och det största kruxet här torde vara det snäva femtespåret i voltstart. Men reder hon ut det är det nog en toppchans.

Favorit är innerspårets Pools Crazy Diamond men han är humörbetonad och ojämn och inte att lita på.

Gör dessa två ovan nämnda bort sig är loppet öppet, även om Kanon Sånna är en het kandidat från ett fint läge.

Chantilly är favorit i den fjärde avdelningen och stoet tog en lätt spetsseger senast och såg ut att ha en hel del krafter kvar.

Gateway Fortuna såg fin ut vid segern i första starten för Sofia Aronsson senast och lär inte vara sämre med loppet i kroppen och är förstås given.

Sahara Sun var ute i V75 senast på Bergsåker i det lopp som Evin Boko vann före Geisha Sund och hade där otur och fick aldrig chansen och gick i mål med krafter kvar. Klart enklare emot här.

 Caxie Royal och The Noble One sticker ut och höjer sig klart över mängden i den femte avdelningen. Den sistnämnde har varit fin vid segrarna och vann med krafter kvar senast.

Caxie Royal har varit riktigt bra i två raka segrar och visat fin styrka. Vann hur enkelt som helst senast och intrycket har varit övertygande. Vann med det norska huvudlaget oryckt senast.

Passa även Global Update, som kan vinna snart, samt Electric Eye Am som aldrig fick chansen senast och hade krafter kvar i mål. Johan Untersteiner var inte främmande för att hästen kan räcka trots läget.

Svårbedömd favorit

Favoriten i den sjätte avdelningen, No Limit L.A., var inte märkvärdig senast även om han mötte bra hästar. Känns svår-bedömd nu även om han är snabb ut och har bästa läget.

Qatrine Gel var tapper senast och visade jättefin form som tvåa och är van vid att möta tuffare hästar ibland. Blir intressant med Johan Untersteiner upp nu.

En rysare kan K.AOnline vara om han skulle få det serverat hela vägen. Då kan den pigga tioåringen kaxa upp sig och fälla allt till slut. Nu med ny kusk Magnus Jakobssom som kan få hästen att tända till.

4 Duke of Mearas är favorit i Grand Slam 75-avslutningen och hästen är härdad i V75 men kommer från ett galoppmisslyckande. Kan inte hålla ledningen från innerspåret och sedan måste det lösa sig.

Jaanus Tooma är blixtrande startsnabb och var tvåa senast. Paw Mahony är sugen på att testa i ledningen den här gången. Kan vinna snart.

Men draget i loppet är Skyfall N.O. som efter segrarna satt fast i norska V75 näst senast med gott om krafter kvar och senast blev det galopp när man provade monté. Kan mycket väl blåsa runt samtliga.

Se även upp för Enjoy Avenue som levererade en bra spurt som tvåa senast och hästen torde vara ännu vassare med loppet eftersom det var första starten på ett par månader.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 6 Dizzy River (9, 3)

GS75-2: 5, 1, 3, 2 (7, 6)

GS75-3: 7 Racer Reo (10, 4)

GS75-4: 4, 6, 10 (8, 7)

GS75-5: 3, 7, 11, 2 (5, 4)

GS75-6: 3, 4, 1, 6, 11 (7, 2)

GS75-7: 10, 4, 1, 9, 12 (2, 7)

1 200 rader/1 200 kronor

Grand Slam 75 från Färjestad sänds i TV12 klockan 15.30

21 januari 2018 10:37

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Han har bra chans att leda runt om”
Nästa artikelVinner 3 miljoner i världens största lopp

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.