Han styrde tidigt Balfour till ledningen

71

Han styrde tidigt Balfour till ledningen

Balfour tog en fin seger i Frankrike tillsammans med sin tränare Robert Bergh.
Han vann i övertygande stil ett lopp på Enghien i Paris som var värd 238 000 kronor.
– Det var nog bland det enklare lopp han har vunnit, säger Bergh.

Balfour var tillbaka på fransk mark där han kvalade som tvååring men det här var hans första riktiga start där nere. Den sexårige valacken var favorit i Prix de Pomarez och det var tränaren – och ägaren – Robert Bergh som själv satt i sulkyn. Han styrde tidigt Balfour till ledningen och fick bestämma tempot. Över upploppet blev han utmanad av Viking Fromentro men Balfour svarade ärligt och stack undan till en lätt seger i en snabb avslutning. Segertiden blev 1.15,4 över distansen 2875 meter. Förstapriset var 23 400 euro, cirka 238 000 kronor. Det här var Balfours 13 seger i karriären och han har totalt sprungit in drygt 1,4 miljoner kronor. Tidigare i år har han bland annat vunnit Örebro International och The Owners Trophy.
– Det här var nog bland det enklare lopp han har vunnit. Det var väldigt lugnt under vägen och loppet avgjordes på speed. Han sprang riktigt fort över upploppet och gick med full snurr över mållinjen. De sista 20, 30 metrarna gick han ifrån med ett par längder, säger Robert Bergh i telefon från Paris.
– Hästen kändes harmonisk och fin och jag trodde på förhand att det franska startsystemet skulle passa honom bättre än svenska voltstarten. Han var också mindre spänd och kom iväg bra. Jag har tänkt att han skulle få göra två, tre lopp här nere i Frankrike och sedan gå hem till Sverige igen. Men det är inte klart just nu var och när nästa start blir, fortsätter Bergh.
Åbytränaren har sex hästar installerade på Grosbois och det började bra redan förra veckan då Digital Archive vann ett lopp i Reims värd 140 000 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.