Hånades för valet – satte ALLA rätt

133

Kvinnan hånades för att hon spikade jätteskrällen Twister Bi på V75-kupongen.

Svaret på pikarna: sju rätt och en vinst på en kvarts miljon kronor.

– Jag var nära på att smälla av, säger kvinnan efter genidraget.

Under söndagen avgjordes V75 i Oslo och Bjerkes travbana. Höjdpunkten var storloppet Oslo Grand Prix, Norges svar på Elitloppet.

När loppet var över så var det en jätteskräll som tog hand om förstapriset på 1,5 miljoner kronor: Jerry Riordans Twister Bi med Christoffer Eriksson som segerkusk.

– Man vet inte om man ska gråta eller skrika, sa tränaren direkt efter segern.

Gav 23,96 i vinnarodds

Utdelningen på sju rätt landade på 293 000 kronor – och det var 22 olika system i Sverige som lyckades.

En av dem: en medelålders kvinna från mellan-Sverige.

Hon gjorde ett minst sagt egensnickrat system för 32 kronor. Taktiken byggde på två hästar i varje avdelning, för att avsluta med att spika jätteskrällen Twister Bi i storloppet, som gick som V75-7. Twister Bi gav hela 23,96 i vinnarodds. Vinsten blev 300 000 kronor.

– Pengarna kommer väl till hands. Jag var nära på att smälla av, säger kvinnan till ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

”Var så jäkla glad”

– Det är en travintresserad kvinna, där hennes travintresserade pappa hånade henne för att hon valde att spika Twister Bi. Hon visste inte säkert varför hon valde att spika just Twister Bi, säger Lindskog om kvinnan som valt att vara anonym.

Hur reagerade hon över vinsten?

– Hon följde racen live och skrek hela upploppet ner, hon sa att det var förjäkla kul.

Efter att Hans G Lindskog ringt och gratulerat kvinnan så var hon inne på sitt konto flera gånger för att verkligen förstå att det var sant.

– Jag har ett väldigt förmånligt jobb att få ringa till vinnare och gratulera. Men att ringa kvinnan var extra kul. Hon var så jäkla glad, säger Lindskog.

Ytterligare en spelare i mellan-Sverige lyckades pricka in sju rätt. Vinsten blev 306 000 kronor på systemet som kostade 288 kronor. När vinnarambassadören ringde under söndagskvällen hade mannen inte en aning om att han vunnit.

– Han åt söndagsmiddag och lät allmänt undrande när jag ringde. Han visste vem jag var men undrade varför jag ringde. Då blir man själv lite osäker om man kommit rätt, säger Hans G Lindskog och fortsätter:

– Jag frågade om han hade spelat V75 för 288 kronor, han svarade ja, och då gratulerade jag honom till vinsten. Men det tog en lång stund innan han förstod vad som hade hänt. När han väl insett att han fått sju rätt så var han väldigt belåten.

Mannens system kostade 288 kronor och innehöll en spik.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet