Hans-Owe Sundberg inför V86 Tingsryd 9 juli 2014

169

sundberg toppchans

Hans-Owe Sundberg har laddat rejält och låter uppåt inför onsdagen travfest med V86 i Tingsryd.
– Jag tycker att jag kommer med hästar med form och då är man en bit på väg, säger Solvallatränaren.

V86 gästar Småland den här onsdagen och det är dags för kanske årets höjdpunkt i Tingsryd strax norr om gränsen till Blekinge. Drygt 12 000 invånare bor i kommunen med den lockande slogan: ”Där livet är härligt!”
Drygt 12 000 var det också på plats när den specielle travbanan invigdes i juli 2003.
Ett varv på travbanan i Tingsryd är 1 609 meter och är därmed landets enda milebana där det tävlas på. Vanligast i Sverige är banor med ett varv på 1 000 meter.
En milebana inbjuder till höga farter och onsdagens huvudnummer går under namnet ”Världsrekordförsök” och förutom 100 000 kronor i förstapris väntar en bonus på en miljon kronor till den häst som kan förbättra väldsrekordet på milebana, rekordet som i dag lyder på kilometertiden 1.08,5.

Miljonchans
Solvallas Hans-Owe Sundberg gör resan söderut med fyra V86-hästar, dessutom har han chans på bonusmiljonen med lånestyrningen 3 Photo Sea (V86-5).
– Det är en gammal hedershäst som kämpar och gör vad han kan. Men det är väl lite tveksamt om han har chans på den där miljonen. Senast jag körde honom var faktiskt i just det här loppet för två år sedan och då kom vi tvåa, säger Hans-Owe Sundberg och skrattar.
Vilken av dina fyra egna tror du på bäst chans med?
– Nej, men det är Charrua Forlan (V86-1). Jag tycker att han har varit fantastisk i år och han har inte gjort ett enda dåligt lopp. Han har utvecklast fantastiskt och tillhör årgångstoppen bland fyraåringarna.
– Det är en härlig häst med otrolig tävlingsinställning. Hemma mest lekar han i jobben och är allmänt oskärpt, men då det är allvar då skärper han sig. Det känns som han bara blir bättre och bättre.
Spår 7?
– Det brukar lösa sig här med vida svängar. Han kan göra lite själv också om det skulle behövas. Jag hoppas det är en toppchans.

Hästar med form
Io Eld
(V86-2) har tjänat mest pengar av hästarna i sitt lopp som startas enligt en spårtrappa och det innebär att hon har sämsta utgångsläget.
– Jag tycker att hon har väldigt bra form men inte fått någon direkt utdelning på den. Sist var hon för laddad bakom bilen, annars brukar hon vara stabil. Hon har ett svårt utgångsläge men det är en stor bana och det kan lösa sig bättre än man tror ibland. Men hon har som sagt var bra form och jag tror på en bra insats. Sedan är det svårt att säga hur långt det kan räcka, säger Hans-Owe Sundberg.
Claude Guegan (V86-6) kommer från seger i Eskilstuna.
– Han gynnas av ett bra läge eftersom de med mer pengar får sämre läge även här. Även han har full form och han fick vinna ett billigt lopp senast. Jag tror att det var bra och nyttigt för honom att han fick känna att han kunde vinna. Han fick överta ledningen och sedan kunde han jogga hem det och han fick känna sig lite kaxig. Jag hoppas att han mår bra av det och jag tror på en bra insats av det. Jag hoppas han fått en tändning och att han är på väg upp, säger Hans-Owe Sundberg.
Ametrin (V86-8/DD-2) har vunnit två lopp på Solvalla i år och kommer från en triumf.
– Hon har ett bra läge med innerspår bakom startbilen men sen vet jag inte om vi kan hålla ut dem. Hon gillar i vilket fall när det är bra fart hela vägen. Jag hoppas hon är med och gör upp om det.
Det låter som att du kommer med ett laddat gäng och att det kan bli en trevlig onsdagskväll?
– Ja, men jag tycker att hästarna visar bra form. Jag tycker att jag kommer med hästar med form och då är man en bit på väg, säger Hans-Owe Sundberg.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSommaruppehåll i DD-tipsen!
Nästa artikelFem tippar V75 till Årjäng 12 juli 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.