Happy Days vann Sprintermästaren

150

image-4

Den minst rutinerade hästen med en av de minst rutinerade tränarna.
Happy Days överraskade såväl ägare, tränare som kusk när han tog hem Sprintermästaren på Halmstadtravet.
– Det här är den mest förvånande dag jag har varit med om, sa kusken Johnny Takter.

Sommarens stora sprinterfest i Halmstad hade som vanligt lockat en stor publik. Men på förhand var det inte många i folkvimlet som pratade om Happy Days, de fyra försökens minst rutinerade häst. Inte ens ägaren trodde att hästen skulle ha någon chans.
– Det här är så otippat för mig att jag inte hade tänkt åka hit utan vi hade tänkt åka och hälsa på svärmor. Nu får vi åka och fira hos svärmor istället. Hon är 92 år och har säkert champagne att bjuda på, sa Göran Adielsson (stall Adiel).

Bäst i galoppfylld final
För första gången sedan 1994 hade så många hästar anmälts till Sprintermästaren att det krävdes fyra försök. Efter att Poochai, Express Duo och Dream With me N.L. vunnit de tre första utklassade Happy Days sina motståndare från ledningen i det fjärde.
Att han fick kortast möjliga tid att återhämta sig inför finalen spelade ingen roll. Visst underlättades vägen till vinnarcirkeln av att flera konkurrenter galopperade bort sig i finalen. Inte minst Poochai vars galopp i första sväng gav Happy Days ledningen. Men hästens prestation var av bästa märke och Halmstadpubliken fick se en mycket värdig vinnare när Happy Days och Johhny Takter höll undan före Express Duo och Tumble Dust på dagens snabbaste kilometertid 1.10,7 (1 609 meter).
– När vi väl fick ledningen och samtidigt blev av med två konkurrenter blev det ganska lätt. Jag fick dämpa en bit och han svarade bra när Björn kom upp utvändigt med Tumble Dust. Det gick fort sista 500 meterna och jag måste säga att han var bästa hästen i dag, sa Johnny Takter.
– Men det här är den mest förvånande dag jag har varit med om. Hästen har varit en bebis hela vägen och i dag växer han och gör sådana här lopp. Det är bara att tacka Micke, han gör ett jättejobb!

Största segern redan i försöket
Happy Days tränare Michael Lönborg tog över Hans Adielssons rörelse på Jägersro för några år sedan och nu räknade han in sin i särklass största seger hittills.
– När jag tog över var många hästar uppe i den åldern att de inte skulle tävla så länge till och det är svårt att bygga nytt. Men den här hästen tillhör den första årgången som jag har tagit fram helt själv och bara att han vann försöket var det största för mig så långt, men det här får väl slå försökssegern, sa Lönborg med ett stort segersmil.
Happy Days hade tjänat 164 300 kronor när han kom till Halmstad. Efter Sprintermästaren har han 1 179 300 kronor på vinstkontot. En ny stjärna har tänts på travhimlen.

Ola Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Solvalla 4/7-2014
Nästa artikelSamuel Rehn inför V75 Halmstad 5 juli 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.