Här är kusken som vinner flest V75- lopp – på Mantorp

100

På lördag avgörs V75 på Mantorp.

Den kusk som vunnit överlägset flest V75 lopp på banan de senaste fyra åren är Erik Adielsson.

Han har på 33 V75-styrningar sedan 2014 vunnit tio lopp.

– Jag önskar jag kunde säga att gud vad jag kan den banan bra, och vilken fördel jag har, men jag tror det är ren slump, säger toppkusken till Trav365.

Travets elitserie V75 gästar på lördag Mantorp.

Trav365 tog en titt i statistickboken. Vilka kuskar har de senaste åren lyckats bäst när V75 avgjorts på Mantorp?

En kusk sticker ut lite extra – och det är toppkusken Erik Adielsson.

Sedan 2014 har Erik Adielsson kört 33 V75-lopp på Mantorp, hela tio av dessa har han vunnit.

På lördag kör han två hästar inom V75-spelet – blir det fler V75-segrar då?

”En av de som ska räknas”

– Jag önskar jag kunde säga att gud vad jag kan den banan bra, och vilken fördel jag har jämtemot andra, men så är det naturligtvis inte. Jag tror det är ren slump, säger Erik Adielsson till Trav365 om hans vassa V75-statistik på Mantorp.

Mantorp arrangerar V75 två till tre gånger per år, och då vi tittat i statistiken sedan 2014 så är det åtta stycken V75-omgångar som avgjorts på banan. Adielsson har de fyra senaste åren som han kört V75 på Mantorp vunnit nästan vart tredje V75 lopp. På lördag kör han 4 Paparazzi M. (V75-5) och 9 Seedorf O.M.F. (V75-7) åt Stig H Johansson.

– Om vi börjar med Paparazzi M. så tycker jag han har lyft sig många klasser, om man jämför med ett år sedan. Han hade lite oflyt i loppen ett tag, bland annat på V75 i Karlstad i slutet på fjolåret, säger Erik Adielsson och fortsätter:

– Å andra sidan så har han haft lite stolpe in, till exempel när han vann två lopp på kort tid tidigare i år. Nu har han galopperat två gånger utan att jag har någon riktigt bra förklaring till varför då jag inte kört honom själv, men han såg ut att gå bra efter galopp senast och han är nog en av de som ska räknas i det här loppet, utan att jag har tittat så noga på loppet ännu.

”Han slår ur underläge”

I V75-avslutningen gör sedan Seedorf O.M.F. debut i Gulddivisionen, och han har nu fått tre lopp i kroppen efter sex månaders frånvaro.

– Han var jag faktiskt lite besviken på i de två första starterna i år, visserligen fick han tuffa lopp men det brukar inte bekomma honom. Men, jag jämförde honom med hur han var i höstas då han hade toppform, tävlade barfota runt om samt med jänkarvagn, och det var nog lite orättvist mot honom. Han behövde väl ett par lopp i kroppen, men mentalt jämförde jag honom med förra året då han vann flera lopp på ett fantastiskt sätt.

Vad tyckte du om honom senast som tvåa på V75?

– Det är det bästa lopp som han gjort i år och det var lite gamla Seedorf O.M.F. då, han rumpblade till lite 1100 kvar och man ska ha med sig i huvudet att han inte är helt 100 procent stabil, även om det inte går att jämföra med hur han var tidigare, han är mycket mer stabil nu. Men, insatsen var i varje fall ett klart fall framåt.

Vad tror du om uppgiften på lördag?

– Det blir klart tufft, det är debut i Gulddivisionen och dessutom bakspår. Det är kanske inte det tuffaste Gulddivisionslopp som man har sett, men han slår ur underläge. Det ska bli spännande att se vad han gör mot dessa, men som sagt, han slår ur underläge, säger Erik Adielsson.

Se nedan – de vinner flest V75-lopp på Mantorp

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelToppstoet dog – efter fölning
Nästa artikel”Vi ska prova att ge han en match”