”Har satt åtta rätt på V86 fyra veckor i rad”

187

Ica Maxi Stormarknad i Visby har betalat ut tusentals kronor till sina kunder fyra veckor i rad.

Spelgeniet i butiken, Tomas Holmström, har satt V86 upprepade gånger på sistone.

– Kunderna har fått 12 000 kronor per andel, 4 000 per andel och 6 000 per andel, de senaste tre veckorna, säger han till Trav365.

I kväll är det V86-tävlingar på Gotlands travbana i Visby. Då kommer det väl till pass att öns spelgeni, Tomas Holmström, som jobbar på Ica Maxi Stormarknad, får hjälpa läsarna mot framgång.

Tomas har en rad miljonervinster på cv:t och till kvällens omgång på hemmaplan kommer han med toppform.

– Vi har satt åtta rätt på V86 fyra veckor i rad, säger han till Trav365.

– Första veckan blev det knappt någon utdelning, men på de tre senaste veckorna, har kunderna fått 12 000 per andel, 6 000 per andel och 4 000 per andel.

”Gäller att ta betalt”

Totalt i år har butiken spelat in över fem miljoner kronor på andelsspel.

Varför går det så bra just nu?

– Det gick jätte, jättedåligt för oss i mars, april och maj, men sen har det bara vänt. Nu får vi V75 och V86. Det gäller att ta betalt när man är i flytet, det är bara hoppas att ketchup-effekten håller i sig några veckor till.

”Många kör för sent”

När Trav365 når butiken är det fullt tryck hos Ica i Visby.

– Vi säljer mycket mer när det är tävlingar på hemmaplan, det är ett helt annat tryck i butiken. Det är mycket turister här och sen har folk räknat ut att jag har lite mer kontroll på hästarna här, än när det är tävlingar på fastlandet.

– Det är kanonväder här i dag, bästa vädret på flera dagar, jag tror det blir fullt med folk på banan i dag. Och är man på Gotland så måste man ju komma förbi butiken och köpa en andel. Jag bjuder på kaffe och kanske en vinnare, säger Tomas med ett skratt.

Vad är dina idéer i kväll, vilka hästar tycker du att man ska spika?

– 7 Monark Newmen i V86-1 är svår att gå emot, är han frisk så förlorar han aldrig det där loppet.

– Den näst bästa spiken är 4 Charrua Forlan i V86-8, Gotlandslöpningen (kvällens clou). Den enda brasklappen där är att tränaren Hans-Owe Sundberg kommer över till den här dagen i fjol med ett par tre hästar och alla underpresterade. Det måste ha varit resan? Så har man möjlighet så ska man kolla hur hästen har rest. Jag har för mig att de kom in sent med båten här, sen direkt upp till stallbacken och nästan sela på direkt.

Har du något miljondrag?

– Ja. Ett! 4 Sheriffen i V86-2. Den har gjort några bra lopp och jag tror det blir lite körning i det loppet. Tomas (Jonsson, som kör) är ju nästan Visbykusk numera, han kan den ”runde” banan här.

Ja, vad är speciellt Visbys travbana?

– Den är rundare än de andra. Många av kuskarna som kommer hit dom kör för sent. Man kan inte sitta för dåligt på det, man måste nästan sitta bra till med varvet kvar.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Mycket surt, får skylla mig själv”
Nästa artikelInför miljonloppet: ”Är mycket nöjd”