Harry Haythrow och V75? Känns det igen?

115

harry jubileum

Harry Haythrow är under lördagen tillbaka på tävlingsbanan och tränare Johnny Johansson hoppas att hans gunstling för gott har blivit kvitt sina halsproblem. Foto av THOMAS BLOMQVIST

60:e raka starten på V75.
Det är vad som gäller för Harry Haythrow på Jägersro under lördagen.
En fenomenal prestation som blir svår för någon annan att överträffa.
– Det är givetvis otroligt att det blivit så många V75-starter på raken och än är inte kapitlet avslutat, säger Johnny Johansson.

Under säsongen 2011 gjorde Harry Haythrow 22 starter. År 2012 kom hann upp i 19 och förra året var siffran åter 22. Men under årets säsong har det inte gått lika spikrakt då det nu är dags för hans sjunde start och det är halsen som spökat.
– Det började växa ett slemhinneveck på struplocket, vilket uppdagades i samband med Copenhagen Cup, men förmodligen hade han det redan under Olympiatravet. Peter (Untersteiner) hörde att det fladdrade i halsen, vilket en veterinär också kunde konstatera.
Därefter väntade operation, läkperiod och sedan uppträning varpå man anmälde till Jägersro under derbyhelgen, men då uppstod nya halsproblem.
– Det handlade om en helt annan åkomma som inte hade med de gamla problemen att göra. Några dagar senare var det helt borta och i brist på lopp tvingades vi åka till Solänget där det slutade med en fjärdeplats.

”Fick klartecken att tuffa till träningen”
Siktet ställdes in mot att åter dra igång ett kontinuerligt tävlande, men de inledande problemen kom tillbaka och för andra gången på en dryg månad tvingades man stryka och nu inför en tilltänkt start på Örebro. Tanken var att ta till en ny operation, men istället valde man att medincinera i kombination med vila, vilket Harry Haythrow svarade bra på.
Därefter gällde lätt träning och en veterinär som gjorde en grundlig koll i samband med ett 1.23-jobb på Halmstadtravet. Vi fick klartecken att tuffa till träningen och med den senaste starten innanför västen är formen kraftigt i stigande.
– Vi körde ett rutinjobb i Halmstad under måndagen och allt var frid och fröjd. Det är speciella veckor med många som är lediga, men tanken är att få till en tid hos veterinären på fredag för att säkerställa att allt är som det ska.
Hur långt sträcker sig förhoppningarna denna gång?
– Han mötte några av konkurrenterna redan senast, bland annat Dreams Take Time som vann den gången och honom har jag givetvis respekt för. Bland övriga håller jag Overtaker By Sib och Knows Nothing som de tuffaste motbuden.
Taktiken?
– Kör Peter på honom från start, vilket jag utgår ifrån, så bör övriga få svårt att hålla ut honom och skulle Harry Haythrow nå ledningen bör det vara hästen att slå!
Han brukar tävla barfota, hur skulle han påverkas om man tvingas köra med skor?
– För det första är det givetvis lika för alla, men självklart ser jag helst en fin bana där vi åtminstone kan köra barfota fram. I annat fall ändras rörelsemönstret något och kanske att han även tappar lite gällande startsnabbheten.
Tre segrar och en andraplats på hans fem senaste jägersrostarter, kan man prata om favoritbana?
– Det är nog mer en tillfällighet, men visst har det gått bra när vi startar i Malmö på slutet och förhoppningsvis kan vi bättra på statistiken ytterligare, avslutar Johnny Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.