Hatade Myron kl 10 – Älskade honom kl 11.15

82

jennifer tillman elitloppet 2016

16 hästar.
Fler får inte plats i Elitloppet.
Per K Eriksson och kusken Jennifer Tillman gjorde succé med Royal Fighter i fjol och ville vara med i år också.
– Vi fick en inbjudan av Solvallas sportchef Markus Myron i söndags. Skulle han aldrig ringa? Klockan tio på morgonen hatade jag Myron, kvart över elva älskade jag karln! säger Mantorptränaren.

Royal Fighter har utvecklats och blivit hårdare och uppges vara bättre än i fjol då hästen vann ett av försöksloppen och sedan satt fastlåst i finalen.
En vinnare med lucka på upploppet, sa en besviken Jennifer Tillman efter loppet.
Mantorptränaren Per K Eriksson verkar vilja tona ner känslorna från fjolårets upplaga av Elitloppet. Men tro inte att han ligger lågt för det.
– Han har förberetts för det här de senaste sex månaderna och är riktigt bra i ordning. Vi har en bra häst, ett bra spår och en bra kusk, så jag tycker att vi har minst lika stor chans att vinna försöket som någon annan i loppet, säger Royal Fighters tränare.
Men ni skulle alltså ha vunnit i fjol med fritt spelutrymme på upploppet?
– Hästen hade krafter kvar…så kan vi säga. Riktigt hur det skulle ha slutat kan man aldrig veta.
Royal Fighter fick stryk av olympiatravsvinnaren Solvato i årsdebuten och var ruskigt fin vid segern i den senaste starten vilket renderade en elitloppsbiljett. Toppform?
– Det känns så. Det man inte gjort nu kan man inte göra sista veckan heller. Nu gäller det bara att hålla hästen på bästa humör och se till att han äter och dricker. Det är så mycket uppståndelse omkring det här loppet att hästarna taggar upp sig själva. Hästarna känner direkt att det är något speciellt på gång.
Ni går ut i det andra elitloppsförsöket på söndag (V75-4) och från ett innerspår dividerar ni väl inte om hur ni ska lägga upp det?
– Nej, grundplanen är i alla fall att köra i ledningen. Fast i de här riktigt stora loppen kör kuskarna så lustigt ibland…så säkert kan man aldrig veta.
Elitloppets store favorit Nuncio har spåret utanför…
– Jag tycker att vi har en bra chans att vinna hur som helst. Jennifer blir aldrig nervös och hästen vi har är en av de allra bästa.
Royal Fighter hann bara med två starter inför det stora slaget och blev således sent inbjuden till Elitloppet på söndag. Hur tänkte du där på söndagen då de sista platserna skulle fördelas?
– Det är klart att man var nervös, gick och vankade lite. Men Myron ringde till slut. Klockan tio på morgonen hatade jag Myron, kvart över elva ringde han och då älskade jag karln!

Fotnot: Söndagens försök i Elitloppet ingår i V75 där spelstoppet är klockan 14.30

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.