Hattrick på istället för bröllop

219

are_istrav

Vad är väl en bröllopsfest i varma Kenya mot en kylslagen tävlingsdag på Åresjön?
Bergsåkertränaren Magnus O Jonsson valde bort Kenya för Åre – och med tre segrar i Åres klassiska istrav såg han inte ut att ångra sitt val.
– Absolut inte, det här var skitkul, konstaterade en frusen men lycklig Magnus.
Stjärnkusken Erik Adielsson blev, i vanlig ordning, kuskchampion på Åresjön. Men det blev knallhårt i år mot långväga gästen Thomas Uhrberg från Jägersro. Båda hade en seger vardera inför det femte och sista loppet, där Adielsson körde Magnus O Jonssons Simb Jasper och Uhrberg körde den något mer meriterade favoriten Crown Coger.
Adielsson lyckades sno åt sig ledningen och därefter stred hästarna nos vid nos loppet igenom, tills Simb Jasper stegade ifrån på upploppet.
– Både jag och Thomas visste mycket väl vad som stod på spel i sista loppet. Det var två riktiga vinnarskallar mot varandra, kommenterade Erik.

Härlig bröllopspresent
För Bergsåkertränaren Magnus O Jonsson blev Simb Jaspers seger kronan på verket den här dagen. Han hade dessförinnan vunnit själv med Hallsta Kajsa och sett Erik Adielsson vinna med stallets More Muscles. Tre segrar av fem möjliga. En bra dag på jobbet för tränare Jonsson, som annars kanske är mest känd för att han fött upp kallblodskungen Hallsta Lotus.
Lite extra glädje blev det av att hästen som avgjorde championstriden på Åresjön, Simb Jasper, ägs av kompisen som bjudit Magnus på bröllop i Kenya. Magnus tackade nej, valde i stället istravet på Åresjön, men bjöd med segern på en härlig bröllopspresent.
– Jag har inte hunnit prata med honom än, men han borde väl vara glad för presenten, hälsade Magnus.

Banan stod under vatten…
Årets istrav på Åresjön blev en riktig nagelbitare för arrangörerna. Det milda vädret gjorde att banan låg under en decimeter vatten på torsdagen. Men genom hårt arbete natten mot fredag räddades tävlingarna.
Det tackade både Erik Adielsson och Magnus O Jonsson för.

Per Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.