Helen jagar revansch på Onsdagens V75

15

helen onsdag revansch

Hallå där…
…Helen A Johansson, som på onsdagen gör comeback som kusk och jagar revansch i Ahlsell Legends efter andraplatser både 2013 och 2014.

Hur revanschsugen är du?
– Jag tycker det är så himla roligt att över huvud taget ta sig runt. Jag kör ingenting numera och har inte kört häst på tio år. Men nu har jag kört de här två loppen två år i rad och det är ganska fantastiskt att man klarar av det.
Det har inte synt någon ringrost?
– När jag väl kört har det inte känts som att det inte var så länge sedan, det är så himla skojigt. När bilen tar fart…det är en sådan känsla. Den gamla finishen på det hela finns ju inte, så klart, men så är det väl för de andra också som tur är. Fast inte Stig H som kör varje dag, fortkörning och kvalar hästar och så. Men jag är jätteglad att det gått så här bra de tidigare gångerna.
Överraskad till och med?
– Ja, det får man väl vara.
Vi såg i Mästarnas Mästare att du är en tävlingsmänniska!
– När det gäller Fia med knuff eller Monopol är jag helt ointresserad att vinna, men när det gäller att köra häst…då är man nästan lite crazy på det. Förr kunde man inte ta en förlust så bra.
I fjol blev du tvåa med Checco Boko bakom just O.P.’s Flirt som du kör i år. Dina tankar inför loppet?
– Jag vet ju inte vilken form den här, men det är klart att jag tror att det är en bra häst. Stig H tog ledningen med den i fjol.
Vad kände du när ni lottades till spår två bakom startbilen?
– Jättebra, det är ett bra spår.
Att träffa och tävla mot gamla mästare på det här sättet, hur är det?
– Jag tycker det är en riktigt rolig i idé. Jag tror att det är ganska populärt. Och kul att det går den här fina dagen i samband med Jubileumspokalen med mycket publik. Jag tror folk tycker det är kul att till exempel Stig H – idolen – är tillbaka.
Om du tittar på de andra stjärnkuskarna, har du någon förebild?
– När jag höll på var min idol som kusk Örjan Kihlström. Hans sätt att kunna köra mjukt och fint, inga stollestyrningar, utan alltid men tanke på hästens bästa. Sedan är det klart att jag sett upp till Stig H som har den kompetensen.

Startlista
V75-1, Ahlsell Legends
2 140 meter autostart
1. M.T.Fortune Winner – Gunleif Tollefsen
2. O.P.’s Flirt – Helen A Johansson
3. Kricken C.D. – Rita Drees
4. Trust Launcher – Lennart Forsgren
5. Bandit Hornline – Anders Lindqvist
6. Classic St Pat – Eugene Lefevre
7. Stein Daylight – Karl O Johansson
8. Chip Dealer – Jörn Laursen
9. Lover Face – Stig H Johansson
10. Sir Ratzeputz – Thomas Nilsson
Förstapris: 100 000 kronor

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.