Hemmaplan

258

TRAVDDBLOGGEN

Imorgon är det V75 på Halmstad som är min hemmabana. Jag hoppas på uppehåll och lite gott väder inte bara för tävlingarna utan också för att jag tänkte ära Halmstadovalen med ett besök. Kikar ni in på min twitter så dyker det säkert upp en tweet eller två och kanske en bild 🙂 Andreas_letrot är mitt twitternamn om ni känner för att se vad jag har för mig.
Var med och körde jobb i tisdags och idag. Viss skillnad i vädret. Har nog, officiellt, aldrig varit så lerig som jag var efter backintervallerna i tisdags. Men man är lika glad ändå för det är så fantastiskt kul. Idag var det härligt höstväder och en bra uppladdning inför helgen.

Men nu tar vi tag i morgondagens tävlingar. Vi börjar med DD-1 där 1 Frozen blir stor favorit. Jag väljer att gå på honom för han är så bra för klassen att han kan runda dom från sista plats. Inte helt otänkbart att det kan bli scenariot då Frozen inte är någon startkatapult och sedermera får backa från start eller lita till turen att komma ut i andraspår. Visserligen är 6 Speed Delicious en mycket tuff utmanare men som jag ser det är Frozen minst klassen bättre. Letar man en riktig kantboll så glöm inte 8 Bazir Dimanche, han är i riktigt bra form!
I DD-2 har 7 Photo Princess blivit favorit och jag vet inte vad jag tycker om det. Hon är väldigt bra när hon är i form men hon är ju inte jämnheten själv och som favorit är hon ganska ointressant. Jag går mot henne och tar tre stycken utmanare: 1 Ariel Boko, 9 Your Highness och 10 Jumble Ås. Ariel Boko är väl det roliga strecket medan Your Highness och Jumble Ås är de givna utmanarna till Photo Princess. 4 Fascination var ok i sin comeback senast och bör rimligtvis vara förbättrad till detta loppet. Garderingsstreck på V75 men inte aktuell att spela på DD för mig.

DD-1: 1 Frozen
DD-2: 1,9,10
Min raka DD: 1-9
Min roliga DD: 1-1

4 Eketorpets Tess i V75-1 tycker jag är sårbar. Tror inte hon tar sig förbi 3 Rafolo från start och jag blir förvånad om Örjan släpper med Rafolo. Därmed kan det bli en tuff resa för favoriten och en tredje häst kan dyka upp. 2 Overtaker By Sib trodde jag en del på senast och då blev han fast med gott om krafter. Nu låter det som att det blir ett mer offensivt upplägg och med lite tempo och klaff så duger han gott mot detta motståndet.
Hedershästen 9 Staro Bobcat är i fin form och kommer få ett fint lopp i draget och han har alltid en bra pollett till slut.
1 Roto i V75-2 tycker jag låter som en bra spik. Tror inte Erik Adielsson missar spets här och sedan blir ekipaget svårslaget.
V75-3 är gulddivisionen och här tror jag det kan komma en halvskräll. Det är inte många som är chanslösa och jag tycker man ska måla på här. 3 Amour Rapide, 4 Neo Holmsminde och David Sisu kan alla överraska med lite klaff. Mina förstastreck hamnar dock på 6 Nothing But Class och 10 Occhione Jet.
5 Skymaster i V75-4 ligger Svanstedt lite lågt med men jag tycker han är såpass bra att han ändå bör passas. Det roliga strecket i det loppet är 4 Merlin som man har skott om i förhoppning om att han ska trava bättre i kurvorna. Jag tycker det ser ut som en rätt så fin häst och kommer han till här kan han överraska.
V75-5 är ett riktigt bra lopp för treåriga ston. 5 Orangina Face blir favorit men det är tufft motstånd. Hon är en riktigt fin häst som kommer duga i årgångslopp men det finns det flera som gör. Senast hoppade hon kort innan mål som helt överlägsen mot ganska ljummet motstånd. Främsta motståndet här är Untersteiner Sr:s armada och 4 Evelina Palema som är obesegrad efter två starter.

Glädjande nyheter såhär på fredagskvällen är att Noras Bean är tillbaka som vinnare. Han körde sig till spets i ett tidigt skede i Prijs der Giganten på Wolvega travbana i Holland och såg riktigt fin ut hela vägen. Helt ohotad över upploppet och jag blev väldigt glad för han såg mycket fin ut.

Lycka till imorgon! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.