Heta hästar

177

dd-tips dd-blogg

Min rubrik låter som en halvtaskig rubrik för speldrag men så är fallet icke utan jag tänkte avyttra några tankar om heta hästar, alltså hästar som ligger på väldigt mycket och förbrukar sina krafter mycket snabbare än vad kusken vill. Anledningen till att jag skriver om detta är för att jag igår körde jobb med en häst som blev väldigt het. Det har hänt förr och lär säkerligen hända igen men jag kan inte påstå att det är någon angenäm upplevelse. Hästar är som bekant väldigt starka och när du kört ett par intervaller så börjar mjölksyran göra sig påmind i armarna. Och då kör vi hemma på gården där hästen spenderar mestadels av sin tid och är bekant med omgivningarna. Då kan vi försöka föreställa oss en häst som blir het på tävlingsbanan och i sällskap med flera hästar som han/hon kanske aldrig sett förr. Då är det ett stort plus med en erfaren kusk som eventuellt kan lugna ner den övertaggade hästen men givetvis är det inte alltid det går. Det är aldrig positivt med en het häst och chanserna att ta en bra placering i loppet decimeras vanligtvis. Ibland lugnar de ner sig om man får en rygg att gå i men det är inte alltid det hjälper och i vissa fall håller de på att kliva över framförvarande ekipage vilket naturligtvis är direkt farligt. Inte alltför sällan slutar det med galopp och så är den dagen förstörd. Då får man som tränare och kusk åka hem och jobba på att hålla hästen lugn och undvika att den jagar upp sig innan loppet. Inte alltid den enklaste av uppgifter men lyckas man med det och får hästen att hushålla med sina krafter under träning och i loppen så kan man slipa fram en diamant.

Ikväll är det Åby och Solvalla som delar på V86 och vi får väl hoppas att vi slipper se några heta hästar på banorna 🙂 Jag inleder DD-spelet med att spika 4 Send In The Clowns som jag tycker har bra förutsättningar här. Han är snabb ut och Rickard Svanstedt kan välja om han vill köra i spets över den korta distansen eller om han vill släppa och få chansen över stretchen. Bra chans tycker jag även om motståndet håller rätt så bra klass.
I DD-2 vill jag strecka en trio: 3 Önas Jocke, 5 Aibohphobia och 6 Reims Gasti. Kanske är Önas Jocke en spik men jag vill gärna testa med övriga två för att få lite kul odds på dubbeln.

DD-1: 4 Send In The Clowns
DD-2: 3,5,6
Min raka DD: 4-3
Min roliga DD: 4-5,6

8 Dernier Viking i V86-1 är ju ruggigt stark men jag spelar inte utan 1 Unique Gowan som också besitter en fin styrka. Hon har innerspår och bör få en behaglig resa.
Stefan Persson har fin snurr på stallet för dagen och i V86-2 selar han ut 4 Prince Orlando med Björn Goop i vagnen. Med rätt resa avslutar Prince Orlando alltid vasst. Funderar på att låsa loppet med Prince Orlando och 10 Super Photogenic som jag verkligen gillar. Nu har han haft galoppskorna på ett bra tag men nu när han har bakspår och Torbjörn Jansson i vagnen hoppas jag att han kan hålla sig lugn innan bilen släpper och med lite flyt så kommer han ta ner många till slut.
Letar ni ett miljondrag så rekommenderar jag 3 Västerbomagnifique i V86-4. Hon har ingen snygg rad men hon är inte så tokig när hon fungerar.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunch Dubbeln Bergsåker 2015-03-04
Nästa artikelNY TÄVLING! HITTA V75-DRAGET!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.