Hockeystjärnans miljondrag inför V75

36

jackpotdrag v75

Anton Axelsson.Foto av CARL SANDIN/BILDBYRÅN

Hallå där, Anton Axelsson…
…travbiten ishockeyspelare i Frölunda Indians som närmar sig comeback efter skadeproblem och har laddat inför lördagens V75-jackpot hemma på Åby.

 

Du har inte spelat något i år, hur står det till?
– Det är bra. Jag har gjort tre operationer och de verkar ha läkt som de ska. Jag har precis börjat träna på is och det spritter i kroppen när man får på sig skridskorna.
När är du tillbaka i matchform?
– Efter nyår någon gång.
Så då har det bara varit trav som gällt de senaste månaderna?
– Ha, nej, det kan jag inte säga. Jag har blivit pappa också så det tar min mesta tid. Jag följer med så mycket jag hinner, men att lägga Huselius-timmar på att läsa på kan jag inte. Det får bli efter karriären i så fall.
Hur stort är ditt travintresse?
– Det är väldigt stort, jag tycker att det är en fantastisk sport. Både farsan och brorsan är likadana. Jag fick följa med farsan till Åby som elvaåring, sedan dess är man ”hooked”.
Finns det fler travtokiga i Frölunda?
– Nej, det är väl bara jag. Och Robin Figren, han har lite koll. I Timrå var det mer. Där hade jag Challe Berglund som coach och vi var några som gick på Bergsåker med jämna mellanrum.
Vem är SHL:s bästa travspelare?
– För två år sedan hade jag sagt Husse (Kristian Huselius), nu har jag dålig koll, det kan vara Patrik Zackrisson i Skellefteå.
Vilket är ditt bästa travminne?
– När jag var på Elitloppet första gången 2006. Tidigare hade jag inte haft råd att åka, nu hade jag precis fått lön och kunde fixa hotell och tåg och sådant. Det var Jag de Bellouet och som loppet blev, när han tog över 400 kvar och bara körde ifrån. Det är inte ofta man ser en elitloppshäst göra så. Nu visade det sig i efterhand att han var dopad och det förstör ju, men det var en helg jag aldrig glömmer.
Är du en framgångsrik spelare?
– Nej, det kan jag inte säga. Men på elitloppshelgen brukar det gå bra. Jag minns för tre år sedan då jag fick in Dagens Dubbel till 94 gånger pengarna. Det var Daniel Redén med en Zet-häst och en italienare som jag inte kommer på namnet på nu (Rocket Zet och Pascia’ Lest reds. anm). Då hade jag fickorna fulla med pengar.
Hur många gånger har du varit på Elitloppet?
– Varje år sedan 2006. Det är en fantastisk upplevelse varje gång. Jag brukar åka med brorsan (Per-Johan Axelsson), Husse och en massa andra polare som inte är ishockeyspelare. Det dröjer nog länge tills jag missar ett elitlopp.
Hur ofta snackar du trav med din bror?
– Ett par gånger i veckan på telefonen. Han jobbar som scout åt Boston Bruins i USA, men följer ändå travet noga.
Har ni snackat ihop er inför lördagens dubbeljackpot ännu?
– Nej, det har vi inte hunnit. Men jag har försökt läsa på lite själv.
Utmärkt, då får du bjuda på dina bästa drag.
– Jag gillar 1 On Hold (V75-3). När jag sett honom har han mest sprungit över tre varv, men senast vann han ju på sprint så det verkar som att han lärt sig kortare distanser också. Det kan vara en spik. Sedan kommer jag att spika 3 Ni Talar Bra Latin (V75-5). Jag föll verkligen för honom i somras då han var otroligt bra. Senast hade han hopplöst läge och nu ser det bättre ut.
Har du någon miljonskräll?
– Det ska vara 6 Remote Control (V75-6). Han har varit med och nosat på slutet och nu är det Johan Untersteiner som kör, han brukar kunna skrälla till. Sedan läste jag att han skulle gå med helstängt huvudlag och jänkarvagn också.
Ni möter Luleå på lördag – kan man få ett stalltips där också?
– Formen är bra i stallet, jänkarvagnarna sitter på och skorna tas av. Vi har fina banförhållanden i Scandinavium… Nej, det brukar alltid vara jämna täta matcher mot Luleå. Jag tror att vi vinner med 2-1.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.