Hockeystjärnor gör spännande satsning

204

hockaysatsning

Många idrottsstjärnor satsar hårt på travsporten. Nu har ett gäng hockeyproffs gått samman och köpt en ettåring med guldkantad härstamning. Tony Mårtensson, Patrick Thoresen, ”Pebben” Axelsson, Niclas ”Pajen” Persson, Patric Hörnqvist och Challe Berglund är några i konsortiet. – Det är jätteroligt att de gör den här satsningen. Hästen känns hyperintressant, säger tränaren Henrik Larsson.

Det är sedan länge känt att många hockeyproffs och NHL-stjärnor har ett stort travintresse och äger travhästar. Peter ”Foppa” Forsberg, Mats Sundin, Tvillingarna Daniel och Henrik Sedin, Henrik Zetterberg och Kristian Huselius är några av dem. I dagarna har ett nytt gäng hockeyspelare gått samman och bildat ett konsortium. De har inhandlat en ettårig hingst där pappan är Sveriges bästa avelshingst Viking Kronos och mamman heter Queen Silas, vilken är syster med elitstoet Viola Silas. Han lystrar till namnet Brothers In Am och är uppfödd av Am Bloodstock AB i Halmstad. – Det är en väldigt snygg häst som rör sig jättefint. Härstamningen kan inte bli mycket bättre. En hingst efter Viking Kronos är inte så lätt att få tag i och morfar är Pine Chip vilket är riktigt bra, säger Henrik Larsson. – Det är lång väg att vandra och man vet aldrig vad som försiggår mellan ögonen. Men helt klart är det här ett jäkla ämne och det känns hyperintressant. Vad kostade hästen? – Det är inte officiellt men det rör sig om en högre prisklass.

”Ett kul gäng” Solvalla-tränaren Henrik Larsson driver sin verksamhet ihop med brodern Fredrik på Erikssund i Sigtuna. Han är sedan många år kompis med hockeyproffset Tony Mårtensson som är delägare i flera hästar. Nu har de sytt ihop ett nytt konsortie med hockeyspelare där ett par av dem inte tidigare har ägt några hästar. Bland annat ingår följande personer: Tony Mårtensson – SKA St Petersburg Patrik Zackrisson – Atlant Patrick Thoresen – SKA St Petersburg Per-Johan ”Pebben” Axelsson – Frölunda Niklas ”Pajen” Persson – CSKA Moskva Patric Hörnqvist – Nashville Magnus Johansson – Linköping Challe Berglund – tränare Djurgården
”En av Norges största idrottskillar” – Det är ett kul gäng och det ska bli jäkligt roligt. De flesta känner varandra och det är lite roligt att det är ett gäng ifrån ryska sidan och tre ifrån västra sidan. Några av dem har aldrig ägt hästar tidigare, bland annat Patrick Thoresen. Han är en av Norges största idrottskillar och det är kul att de gör den här satsningen, säger Henrik Larsson. – Affären gick väldigt snabbt och alla nappade direkt på att vara med. Det är bra reklam för travsporten att sådana här killar går in och köper fina hästar. De tycker att det är en kul grej vid sidan om hockeyn som de kan ha lite roligt med. – Extra kul såklart också att de vill satsa på oss och vi får se om hästen kan göra någon start nästa år som tvååring, eller om vi siktar in oss på treårssäsongen.

Mårtensson flyger fram och tillbaka för ett lopp Apropå Tony Mårtensson så är han delägare i flera hästar hos Henrik Larsson. Ganska nyligen köpte han in sig på stjärntravaren Caballion som startar i C Th.Ericssons Memorial. – Han har ett stort intresse och har varit hästägare hos mig i tio år. På lördag startar hans Eros Tooma i V75-finalerna och på måndag startar Fantom Sund. Han är även delägare i flera hästar hos andra tränare, bland annat Pojke Kronos som startar i E3-finalen på lördag. – Han är tillbaka i Ryssland nu och de började träna igen den 10 juli. Men så fort han får någon ledig dag över så kan han ta flyget hem för att titta på ett lopp. Det har hänt att han har flugit fram och tillbaka på 24 timmar enbart för att följa när någon av hans hästar startar.
Hur är läget med Caballion inför onsdagens V75-start? – Det ser bra ut och hästen känns fantastiskt fin i träningen. Han var bra senast i Åbergs även om han hackade till lite i travet till slut. Men han får mjölksyra när det går så fort till slut och hästen är mer gynnad av 2600 meter. Man ska inte glömma att det här är hans första år i eliten men när han gör så bra insatser hela tiden så är det klart att jag tror mycket på honom. Det blir fortsatt barfota runt om, säger Henrik Larsson.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 – Gävle 18 augusti
Nästa artikelNästagångare 16-21 augusti