Högintressant jackpot i onsdagens V86-omgång

79

Frode Hamre

Det stundar en högintressant jackpot i onsdagens V86-omgång.
En tränare som verkligen sitter på leken med flera toppchanser är Frode Hamre.
– Hästarna är i toppform och alla tre har bra startspår. Bästa chansen har Ecurie D., säger Hamre och avslöjar även en spännande utrustningsändring på en av de andra hästarna.
– Det kan bli Amerika-vagn för första gången. Jag tror inte att det är många ston i Sverige som är bättre än henne.

Det kan mycket väl bli storslam för Norges championtränare i V86 på Åby. Frode Hamre skickar tre formstarka hästar som dessutom körs av Sveriges bästa kusk, Björn Goop. Spelläget på V86 är synnerligen högt då det är jackpot och en vinnare med åtta rätt kan ta hem elva miljoner kronor, enligt ATG:s beräkningar.
– Jag har förstått att mina hästar är favoriter. Det tycker jag att de ska vara också. De är väldigt fina och har visat toppform i loppen. De har tränat bra och har alla fått bra utgångslägen. Sedan är det alltid tuff konkurrens på Åby men vi får ta det därifrån, säger Frode Hamre.

”Björn var väldigt nöjd med honom”
Vi tar dem i tur och ordning och börjar med den USA-födde treåringen High Into The Sky som har gjort två starter på skandinavisk mark i sin nya regi Frode Hamre och är obesegrad efter dessa två. Först blev det seger på Bjerke och senast var han helt överlägsen på Åby med Björn Goop i sulkyn. Då såg det ut att finnas gott om krafter kvar när mållinjen passerades. Goop kör igen och utgångsläget är spår fem bakom startbilen över medeldistans.
– High Into The Sky (V86-4) var Björn väldigt nöjd med senast och sa att hästen kändes jättefin. Det är en stor och rejäl häst som vi köpte på auktion i fjol höstas efter hans tvååringssäsong i USA. Det var ingen dyr häst och han kom till mig i november och sedan har han tränat på. Han verkar väldigt stark och fin och klarade av medeldistans i debuten för oss, även om det var ett billigt lopp han vann då. Han har det mesta en bra häst ska ha, han är startsnabb och kan växla tempo snabbt och det är bra distans i honom. Nu är det bara fem hästar med i det här loppet och jag tycker att han ska ses med väldigt bra chans. Eftersom han är stor går han normalt bara framåt med loppen som han får i kroppen. Vi gör inga ändringar och det blir skor runt om igen, säger Frode Hamre.

”Ecurie D. vann okörd senast – en topphäst”
I den sjätte avdelningen selar Frode Hamre ut Ecurie D. som har gjort två starter och vunnit båda i övertygande stil. Först på Solvalla och senast på Åby. Den treårige hingsten är synnerligen lovande då han vann på 1.14,3 i debuten över 2140 meter med bilstart och vid senaste segern gjorde han på nytt ett imponerande intryck.
– Ecurie D. (V86-6) är en väldigt lovande häst som har de kvaliteter en topphäst ska ha. Han är stark och snabb från start och senast vann han helt okörd. Hästen har känts fortsatt fin i jobben efteråt och ska inte vara sämre nu, snarare tvärtom. Jag håller honom högt och läget med spår två bakom bilen är perfekt. Med tanke på hur bra han har varit måste jag vara stor optimist igen. Jag tycker att det är min bästa chans på förhand. Det blir inga ändringar och vi fortsätter med skor runt om, säger Hamre.

”Är det näst bäst stoet i Norge”
Den tredje och sista hästen från Hamres stall på V86 är Rebella Matters i den sjunde avdelningen. Det fyraåriga stoet vann fem lopp på tolv starter i fjol och har på fem starter i år tagit två segrar och varit bland de tre främsta i fyra lopp.
– Rebella Matters (V86-7) är riktigt bra och jag tycker att hon är det näst bästa stoet i Norge efter Hillary B.R. Hon har sprungit 1.13-tider över full distans på slutet och varit väldigt bra. Senast var det i en stofinal på Bjerke då hon gick fram 1200 meter kvar men det var rätt så bra tempo på loppet och hon blev nerspeedad till slut. Gången innan dess hamnade hon långt bak från bakspår och avslutade snabbt mot bra hästar. För tre starter sedan vann hon okörd på Momarken.
– Jag tror att hon kommer att passa perfekt med Björn Goop som nog får bra fart på henne och jag tror även att hon kommer att gynnas av körspö i Sverige. Hon känns väldigt fin i träningen och det är möjligt att vi provar en Amerika-vagn på henne för första gången. Det är inte helt bestämt ännu men det kan bli så. Jag tränade hennes mamma Mystical News och vann stoderbyt med henne. Den här hästen har ärvt hennes bästa egenskaper, att hon är stark och rejäl. Utan att kunna motståndet så tycker jag att hon måste ses med en bra chans. Jag kan inte tänka mig att det är så många fyraåriga ston i Sverige som är bättre. Vi fortsätter med skor runt om, säger Frode Hamre.

Föregående artikelHandsome Brad till Finland
Nästa artikelInför V75: Magnus Träff jagar en ny storloppstitel

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.