Högklassiga V75-finaler på Solvalla!

43

digital ink solvalla

Digital Ink spelar huvudrollen när Solvalla på lördag arrangerar en V75-omgång kryddad med jackpotmiljoner. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Han har dominerat högsta klassen i V75 sedan i höstas och i lördagens jackpot-omgång på Solvalla spelar han på nytt huvudrollen.
– Det klart att jag tror och hoppas att han ska vinna igen, säger hästens tränare Stefan Melander.

V75-finaler, jackpot och högklassig travsport.
På lördag riktar Trav-Sverige blickarna mot huvudstadsbanan Solvalla.
Och mitt i blickfånget står Digital Ink.
Den sexåriga hingsten har sedan november gjort fem starter, samtliga i V75-spelets högsta klass gulddivisionen, varav han funnit fyra och slutat tvåa en gång.
– Efter en sommar där det bara strulade för honom har han känts jättefin och gjort det ruskigt bra. Steget från fyraåringsloppen in i högsta divisionen är oerhört svårt att ta och det är bra gjort av honom att kunna hävda sig så bra, säger Stefan Melander sin häst, som tillsammans med Dreams Take Time är yngst i lördagens guldfinal.
– Jag tror faktiskt att ”Inken” kan fortsätta att utvecklas. Det är svårt att säga om en häst som har sprungit 1.10,0 utvändigt om ledaren men jag tror att han kan utvecklas lite granna till.

Perfekt utgångsläge
Det har hunnit gå nästan en månad sedan Digital Ink senast syntes till på banorna. Det gör hästens form aningen svårbedömd.
– Det är helt klart ett frågetecken. Det gäller alla mina hästar, att det är svårbedömt och ett litet minus när de inte har startat på ett tag, men om man tittar på hur han gått tidigare efter uppehåll så har han klarat det bra. Och det vore värre om han hade stått över träning. Nu har han tränat på hela tiden och då är det inte så farligt.
Örjan Kihlström får fortsatt förtroende att sköta tömmarna bakom Digital Ink och fru fortuna var på Solvallaekipagets sida när startspåren lottades. Från spår två bakom startbilens vingar kommer Digital Ink få bära ett massivt favoritskap.
– Han fick ett perfekt läge. Därifrån får han säkert en bra position och jag hoppas och tror att han kommer att vara lika bra som i sina senaste starter.

Spikar i egna tipset
Enligt väderprognoserna ska det vara fortsatt kallt och även komma en del snö under veckan. Mycket talar alltså för att hästarna måste gå med skor på lördag. I sina två senaste starter har emellertid Digital Ink, som i regel tävlar utan framskor, visat sig trivas ypperligt även med skor på alla fyra hovar.
– Alla hästar tävlar bättre och mår bättre när de får springa utan skor, så är det bara, men jag tror att han får tävla med skor igen även om det skulle bjudas på barfotabana. Jag garanterar inte att det blir så men eftersom han har tävlat så väldigt bra med skorna på får han nog behålla dem, så tar vi av dem i sommar sen.
Du spikar själv Digital Ink i tränartipset Fem Tippar V75. Du tror alltså på toppchans?
– Förhoppningen är att han ska vara en vinnare men så himla säker är jag inte. Det är ett tufft lopp med många bra hästar.
Otaliga V75-spelare kommer att drömma om storvinsten när startbilen börjar rulla inför den första avdelningen på lördag. Hisnande 48 miljoner kronor ska delas ut till dem med sju rätt. Kanske kan Digital Ink få några miljondrömmar att slå in.

Bonusmaterial
Stefan Melander om Super Otto (V75-6):
– Han var ruskigt bra senast och håller grymt bra form. Jag vet inte vad som har hänt med honom. När en häst tänder till på det här sättet så brukar man ha gjort någon förändring, men vi har inte gjort något utan han har bara kommit av sig självt. Hans pappa (Super Photo Kosmos) lämnar hästar som plötsligt kan utvecklas och Super Otto har tagit ett steg, och det är inget dåligt steg heller. Men nu är han bortlottad och möter bra hästar. Visserligen är han ingen blixt från start så han hade nog tappat ändå men spår sju är inget man väljer precis. Skulle det bli bra tempo på loppet behöver han inte vara borta för han har som sagt otroligt bra form och form kan slå mycket.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.