”Hoppas att han ska vara bäst…”

19

Han ansågs chanslös – men gjorde succé som fyra i VM-loppet.

Nu är On Track Piraten tillbaka på V75 – som klar favorit.

– Jag hoppas att han ska vara bäst, säger tränaren Hans R Strömberg.

Från åttonde spår på Yonkers var Rättviks stjärna On Track Piraten chanslös på förhand inför VM-loppet med över fyra miljoner kronor till vinnaren. Det slutade med succé via en fjärdeplats och en prischeck på 676 000 kronor för två veckor sedan.

– Vi var väldigt nöjda och tacksamma att han kom så långt fram som han gjorde. Han verkade helt oberörd efteråt. Han har inte tappat något hull efter resan och känns pigg och fräsch i träningen. Det finns ingenting att klaga på. säger tränaren Hans R Strömberg till Trav365.

”Får inte bli för tokigt”

Nu är stjärnhästen tillbaka på svensk mark igen och visar upp sig för V75-publiken som favorit på Jägersro i C.L. Müllers Memorial, V75-7 under lördagen.

Under 2016 har Hans R Strömberg gjort succé som tränare. Han har kört in 6,1 miljoner kronor med sina 20 hästar i träning, varav On Track Piraten stått för nästan tre av de miljonerna. På lördag ger en förstaplats 400 000 kronor i loppet som ”Piraten” vunnit både 2013 och 2014.

– Han har gått som han brukar här hemma, tre gånger i skogen och en gång på rakbanan.

Trots att ”Piraten” fått bakspår igen, spår 10, så är han favorit hos spelarna. Värsta konkurrenterna om slutsegern är Alfas Da Vinci och Mosaique Face, enligt Strömberg.

– ”Mosaiken” har fått ett sämre läge (spår 12), Alfas da Vinci har framspår och känns värst emot på förhand. Men löser sig starten någorlunda så ska ”Piraten” vara med i segerstriden. Det får inte bli för tokigt, då räcker han inte till. Jag hoppas att han kan dra på de sista 700 meterna och att han ska vara bäst.

Inget Frankrike

I VM-loppet körde Örjan Kihlström hästen, nu är det dags för hemmakusken Johnny Takter.

– De är likvärdiga kuskar, men Örjan har aldrig vunnit med ”Piraten”, vilket Johnny gjort. Men han har å andra sidan fått många fler chanser, säger Strömberg och skrattar.

– Jag pratar aldrig någon taktik med Johnny, det sköter han själv.

Om ni skulle vinna på lördag, hur skulle du ranka en sådan seger?

– Vi har ju vunnit loppet två gånger förut, men jag skulle ranka det väldigt högt.

Hans R Strömberg kommer att fortsätta att satsa på starter i Sverige under resten av året och inledningen av 2017. Något Frankrike-äventyr är inte aktuellt.

– Nej, vi kör som i fjol och håller oss till Gulddivisionen här hemma, avslutar Strömberg.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Hoppas att han ska vara bäst…”

Föregående artikelMicke Nybrink: ”Då är det över direkt”
Nästa artikelFlemming Jensen om sina V75-chanser

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.