Hosta sätter stopp för Supermötet

204

hosta

Elitloppsvinnaren Commander Crowe är förkyld och kommer enligt uppgift från ägaren att strykas från det omtalade stjärnloppet i belgiska Mons på söndag. Därmed kan Solvalla bli första bana som får bjuda in till trekejsarslaget mellan Ready Cash, Rapid Lebel och svenskägde Commander Crowe i höst.

Söndag eftermiddag var det meningen att tre av världens bästa hästar skulle drabba samman i Belgien. Men en häst i trion kommer inte till start och tungviktsmötet läggs nu på is. Det är Commander Crowe – hästen som vunnit allt i år – som stannar hemma. – Han hostar och kommer inte till start. Jag har pratat med ägaren Calle Wihlborg som berättar att det inte är någon fara. Det är bara lätt hosta det handlar om, men en sån häst som Commander Crowe tar man ju inga risker med, säger TV4:s expert på franskt trav, Anders Lindqvist. Loppet i Belgien kommer ändå att bli en stor attraktion. Duellen mellan franska storheterna Ready Cash och Rapide Lebel kvarstår – det första mötet hästarna emellan. Grand Prix de Wallonie avgörs över distansen 2300 meter och lockar med cirka 750 000 kronor till vinnaren. Starttiden är satt till 16.35 på söndag.
Fördel Solvalla Den enes bröd…och så vidare. Solvalla har nu en gyllene chans att få arrangera mötet mellan de tre topphästarna. Söndagens lopp och en rad andra ingår i europeiska storloppsserien Masters du Trot vars final kommer att köras på Solvalla i samband med Svenskt Travkriterium, söndagen 30 september. Då kan det för första gången vara dags för Commander Crowe, Ready Cash och Rapide Lebel att mäta sina krafter i ett och samma lopp.

Fotnot: ATG emot spel till söndagsloppet i Belgien. Sju hästar återstår efter strykningen i loppet som kommer att sändas i ATG Live.

Mikael Wikner