Hur går det för B.B.S Sugarlight på Kalmar?

46

b.b.s sugarlight

Olympiatravet, Elitloppet och Oslo Grand Prix.
Det är de tre senaste starterna för B.B.S.Sugarlight som nu är andrahandsfavorit i Kalmarsundspokalen.
– Han gick 1.11,1 i andraspår senast men det var ändå inte rätta draget i honom, säger tränaren Fredrik Solberg.

Kalmarsundspokalen förgyller söndagens V75-tävlingar som traditionseligt avgörs midsommarhelgen i Kalmar. En högklassig omgång och i huvudloppet så startar tre elitloppshästar. Fjolårsvinnaren Magic Tonight, finalisten Royal Fighter och så B.B.S.Sugarlight som har matchats mot världseliten på slutet. Efter den imponerande segern på Axevalla i början av april så blev han fyra i Olympiatravet efter en kort galopp och vass avslutning. Därefter travade den norske stjärnhästen 1.09,9 som oplacerad i elitloppsförsöket.
– Det blev en väldigt tuff inledning och sedan blev det lite fel när han valde att lägga sig i rygg på Royal Fighter. Efter att han kommit ner i rygg på ledaren så gick han i mål med lite sparat, säger Fredrik Solberg.

”Inte haft marginalerna på sin sida”
Senaste starten var i Oslo Grand Prix där B.B.S.Sugarlight också blev oplacerad. Från sidan såg det ut som att det rätta trycket saknades.
– Han gick i andraspår hela vägen och det gick fort i början och väldigt fort till slut. I fjol när han vann Oslo Grand Prix så gjorde han det på 1.11,3 från täten. Nu gick han 1.11,1 i andraspår och blev oplacerad. Så det är hårda bud men Peter tyckte ändå inte att det var rätta draget i honom. Hästen kan ha haft en dålig dag och vi har kollat upp honom efteråt och inte hittat några fel.
– Man får samtidigt tänka på att han har varit ute mot världens bästa hästar på slutet och gått kanontider. Han har haft dåliga spår och inte haft marginalerna på sin sida, menar Solberg.

”Brukar sig extra bra i ledningen”
Hur har hästen tränat under veckan?
– Jag körde intervaller med honom i onsdags och det såg bra ut. Jag tycker faktiskt att han känns lika fin som han gjorde både inför Olympiatravet och inför Elitloppet. Ja, även lika bra som i samband med när han vann på Axevalla i våras. Han har varit fräsch och fin hela tiden.
– Men som när han vann på Axevalla så gick han i ledningen och då brukar han sig extra bra. Visst har han vunnit bakifrån också men det är nog så att han är vassare i ledningen. Jag tror i alla fall att hästen är i fortsatt god form, allting tyder på det. Vi får hoppas och tro att insatsen senast var en tillfällighet, även om det var stentufft att gå en sådan tid mot så bra hästar, säger Fredrik Solberg.

”Lär bli en rejäl öppning – har chans att vinna”
I söndagens upplaga av Kalmarsundspokalen startar B.B.S.Sugarlight från spår nio över distansen 1640 meter. Han körs som vanligt av Peter Untersteiner och är andrahandsfavorit i loppet efter Magic Tonight.
Hur ser du på uppgiften i V75-6?
– Det finns inga billiga lopp och även om det inte är samma konkurrens som i de senaste starterna så är det flera väldigt bra hästar med. Jag hade hoppats på spår i det främre ledet eftersom han är så startsnabb men nu blev det ju bakspår. Fast å andra sidan har han rygg på en startsnabb häst i Quid Pro Quo. Dessutom lär det nog bli en rejäl öppning mellan Harry Haythrow och Magic Tonight som båda vill ha ledningen.
– Dessutom har två av de värsta konkurrenterna Tycon Conway Hall och Royal Fighter ännu sämre spår än vad vi har. Så det ser ut som ett öppet lopp och det gäller att ha lite flyt med tempo och positioner. I så fall är han med och kämpar i toppen. Då tror jag att han är bland de tre främsta och visst har han även chans att vinna, säger Fredrik Solberg.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Vi kör barfota bak som vanligt och Peter Untersteiners hovslagare plastar hovarna när vi kommer till Halmstad. Det blir toppbalans. Det blir aluminiumskor fram och nu när han har bakspår så blir det norskt huvudlag. Senast gick han med helstängt. Det blir jänkarvagn som vanligt och vi reser till Halmstad under lördagen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.