”Hur ska Nuncio kunna förlora?”

14

Han möter delar av Europaeliten.

Men frågan är ändå befogad.

Hur i hela världen ska Nuncio förlora det stora finalloppet på söndag?

UET Trotting Masters är travsportens EM-uppgörelse, där hästarna samlar poäng i storloppen och sedan gör upp i en stor final.

På söndag är det Norge och Bjerkes travbana i Oslo som fått det heders­fulla uppdraget att arrangera finalen där vinnaren plockar hem cirka två miljoner kronor.

Efter avslöjandena om att Fabrice ­Souloy dopat hästar har hela travvärlden fått sig en rejäl törn, precis som loppet på söndag då Your Highness och Un Mec d’Heripre så klart inte kommer delta. Givetvis sorgligt då jag gärna hade sett hästarna i finalen och det drabbar traventusiasterna och ­hästarna själva. Den enda som det inte går att tycka synd om är fransmannen som åkt fast. Det sköna är att de flesta dock inte ­alla, verkar vända Souloy ryggen.

Given spik

Nog om det. Loppet håller toppkvalité ändå och delar av världseliten samlas i ­Oslo på söndag – men frågan man ändå ställer sig är hur Nuncio ska förlora? Jag vet att det handlar om levande djur, det är inga maskiner och så vidare. Men vid sunda vätskor: Hur ska det gå till? Han är bästa hästen, har bästa startspåret och bästa kusken. För mig, och många andra, är han en given spik på V75.

Två nya friska miljoner in på kontot. ­Grattis, Stefan ”Tarzan” Melander.

I V75-2 blir det återigen unionskamp, där Jan-Olov Persson jagar revansch på Öystein Tjomsland efter galoppmisslyckandet i det svenska Kriteriet för kallblod. Då vann Sjö Vinn – men Perssons Tand Kraft gjorde en fullkomligt magisk upphämtning efter galopp och slutade tvåa.

Håller det svenska bidraget sig i skinnet blir han svårslagen i det norska Kriteriet. Lita på att Persson är revanschsugen. Han har varit kallblods­kung under många, många år men har på senare tid fått rejält hot av Tjomsland.

Nu vill han visa vilken som är bäst.

Jag tror att han gör det.

Man ska samarbeta

Till sist: Vill du se en topphäst? Kika då in V75-3 på söndag för där får vi se Bruno di Quattro igen. Vissa hästar blir man kär i och det har jag blivit i Frode Hamres åttaåring. Han är oerhört kraftfull och spurten senast var grym. Jag tror att han blir svårslagen. Värst emot är Hamres andrahäst Ivar Sånna. Hästen köptes för miljonbelopp av hästägare till Jomar Blekkan, där han floppade totalt. Sedan blev det ordning på grejerna då Hamre tog över träningen och det roliga är att Blekkan kör sin före detta häst på söndag.

Det gäller att samarbeta.

Och släppa ­prestigen ibland.

Helgens tips

1. 5 Tooltime (V75-1, söndag)

Ruggig avslutare, måste ha toppchans.

2. 3 Tand Kraft (V75-2, söndag)

I en klass för sig – om han sköter sig.

3. 1 B.B.Terje T. (V75-5, söndag)

Vann enkelt i uttagningsloppet. Spets och slut?

Läs mer hos Trav 365
”Hur ska Nuncio kunna förlora?”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelMisstänktes för hästmisshandel – V75-kusken frias
Nästa artikel”Alla mina har chans”

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.