Hyllningen: ”Helt klart den bästa…”

54

Hemmahoppet Conrad Lugauer har vunnit tre derbyn.

På söndag jagar han sin fjärde titel – och den första i derbysegern på svensk mark.

– Vinner jag med Gareth Boko skulle det innebära min största seger hittills, säger.

På söndags avgörs finalerna av Derbystoet och Svenskt Travderby på Jägersro i Malmö.

Klockan 16.20 på eftermiddagen går starten för penningstinna Svenskt Travderby (V75-6) med två miljoner kronor till vinnaren, där de hästar som är premiechansade, tar hem den dubbla summan.

Då jagar hemmatränaren Conrad Lugauer sin allra första derbyseger på svensk mark.

Siktat mot finalen

Sedan tidigare har han tre derbytitlar på meritlistan: två i Österrike och en i Schweiz. Och han jagar segern med Gareth Boko, som kom till Conrad Lugauers träning under fjolåret. För Lugauer har den fyraårige stjärnan tagit hem tre segrar på sju starter, varav den senaste segern kom i uttagningsloppet till Derbyt.

– Jag har fått in många bra hästar sedan jag började som tränare i Sverige, men Gareth Boko är helt klart den bästa. Vi har haft siktet hit under hela året. Det senaste loppet gestaltade sig precis som jag hade hoppats och min häst löpte samtidigt upp till vad jag hade förväntat mig, säger Conrad Lugauer i ett pressmeddelande.

Därför valde han spår 9

Gareth Boko ställs bland annat mot Lutfi Kolgjinis Rajesh Face, som blir favorit att vinna. Och trots att Lugauer hade chansen att välja spår två, valde han i stället nummer nio vid lottning.

– Min häst öppnar betydligt bättre bakifrån och det var anledningen till mitt val. Vi har rygg på bra hästar och jag har förhoppningar om att sitta bra till direkt, säger han.

Under veckan har Gareth Boko återhämtat sig fint efter kvalloppet och tränaren väljer att vässa hästen inför finalen på söndag.

– Min häst kommer att vara absolut på topp. Jag kommer att ta bort plasten från bakhovarna, vilket kommer ge ett bättre grepp och sen kanske det är läge att rycka det norska huvudlaget den här gången, säger Lugauer och avslutar:

– Vinner jag med Gareth Boko skulle det innebära min största seger hittills.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.