Inför Elitloppet 2019: Sjunde hästen inbjuden

95

Inför Elitloppet 2019: Sjunde hästen inbjuden

Uza Josselyn är den sjunde hästen som är inbjuden och klar för Elitloppet.
Det berättade Solvallas sportchef Anders Malmrot i en Facebook-sändning tisdag eftermiddag.
– Hon ser fantastiskt fin ut och är värd en plats i Elitloppet, sa Malmrot.

Det är 33 dagar kvar till det stora slaget på Solvalla den sista helgen i maj.
I lördags blev Looking Superb inbjuden efter att ha vunnit storloppet Prix de l’Atlantique på Enghien-banan i Paris. Tvåa i samma lopp blev det schweiziska stjärnstoet Uza Josselyn som på tisdagen fick en inbjudan till Elitloppet och tränaren René Aebischer har tackat ja.
– Hon har varit med i den yppersta världseliten i två år och har väldigt bra form. Hon såg fantastiskt fin ut i lördags och det var ett givet val att bjuda in henne, sa Anders Malmrot i Solvallas facebooksändning.
– Jag är väldigt förtjust i hästen och bjöd in henne redan i fjol till Elitloppet. Hon passar väldigt bra på våra banor och rör sig så enkelt och fint. Jag tycker att hon ser ännu mer musklad ut i år och gjorde ett fantastiskt bra lopp i Prix de France bakom Readly Express. Av det jag såg i lördags är hon säkert minst lika bra i år.
Malmrot berättade vidare att han tror att Erik Adielsson kommer att köra Uza Josselyn, precis som han gjorde i fjolårets Elitlopp. Då missade hon finalen med knapp marginal.
Därmed är följande sju hästar klara för Elitloppet: Aubrion du Gers, Dijon, Double Exposure, Looking Superb, Propulsion, Readly Express och Uza Josselyn.
Dessutom har titelförsvararen från i fjol, Ringostarr Treb, en plats om han vill vara med efter sin imponerande seger i Halmstad under måndagen på 1.10,3.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför Olympiatravet: På lördag smäller det på Åby
Nästa artikelFem tippar V75 till Åby Lördag 27 april 2019

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.