Inför Elitloppet 2019: Sjunde hästen inbjuden

91

Inför Elitloppet 2019: Sjunde hästen inbjuden

Uza Josselyn är den sjunde hästen som är inbjuden och klar för Elitloppet.
Det berättade Solvallas sportchef Anders Malmrot i en Facebook-sändning tisdag eftermiddag.
– Hon ser fantastiskt fin ut och är värd en plats i Elitloppet, sa Malmrot.

Det är 33 dagar kvar till det stora slaget på Solvalla den sista helgen i maj.
I lördags blev Looking Superb inbjuden efter att ha vunnit storloppet Prix de l’Atlantique på Enghien-banan i Paris. Tvåa i samma lopp blev det schweiziska stjärnstoet Uza Josselyn som på tisdagen fick en inbjudan till Elitloppet och tränaren René Aebischer har tackat ja.
– Hon har varit med i den yppersta världseliten i två år och har väldigt bra form. Hon såg fantastiskt fin ut i lördags och det var ett givet val att bjuda in henne, sa Anders Malmrot i Solvallas facebooksändning.
– Jag är väldigt förtjust i hästen och bjöd in henne redan i fjol till Elitloppet. Hon passar väldigt bra på våra banor och rör sig så enkelt och fint. Jag tycker att hon ser ännu mer musklad ut i år och gjorde ett fantastiskt bra lopp i Prix de France bakom Readly Express. Av det jag såg i lördags är hon säkert minst lika bra i år.
Malmrot berättade vidare att han tror att Erik Adielsson kommer att köra Uza Josselyn, precis som han gjorde i fjolårets Elitlopp. Då missade hon finalen med knapp marginal.
Därmed är följande sju hästar klara för Elitloppet: Aubrion du Gers, Dijon, Double Exposure, Looking Superb, Propulsion, Readly Express och Uza Josselyn.
Dessutom har titelförsvararen från i fjol, Ringostarr Treb, en plats om han vill vara med efter sin imponerande seger i Halmstad under måndagen på 1.10,3.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.