Inför EXTRA V75 Åby 28 maj 2014: Djali Boko

200

image-9

Travfolket laddar om för nästa stora travfest.
Onsdag är det Extra V75 på Åby med finalerna av Konung Gustaf V:s pokal och Drottning Silvias pokal.

Per Nordström tycker att han har en riktig skjutare i Djali Boko i kungapokalen.
-Det är ett jättestort lopp att vinna och jag vet att jag har häst till det!

Solvalla samlar sig efter Elitloppet i veckan och V86-spelet utgår. I stället vankas V75 på Åbytravet på onsdag – en extrainsatt V75-omgång med finaler i två kungliga unghästlopp med vardera 902 660 kronor i förstapris.
Drottning Silvias pokal för fyraåriga ston inleder spelet och Konung Gustaf V:s motsvarighet rundar av med tolv hingstar och valacker bakom bilen i V75-7.
Jägersrotränaren Per Nordströms Djali Boko var en av fyra försöksvinnare under uttagningskvällen för snart två veckor sedan.
Nordström var andra tränare ut att välja startspår till sin häst. Och valde…
– Jag tog spår nio i det andra ledet bakom bilen. Annorlunda kanske men det var min plan sedan länge att göra så om vi hade möjlighet. Djali Boko är mycket coolare i år och inte lika het på gröten. Men jag vill inte riskera någonting nu när vi är i final. Han brukar vilja fram till vingen direkt och nästan vara förbannad på att bilen är i vägen. Nu kan vi ta dem till slut i stället, säger Per Nordström.

Ingen urvridning senast
Åby går ut med att några av landets absolut bästa fyraåringar kommer till banan i Mölndal på onsdagen. Att Djali Boko hör till elitskiktet i sin kull råder inga tvivel om.
Hästen har utmärkt sig som en stark häst som segrat från positionen utvändigt ledaren. Startsnabbheten har många gånger inneburit att hingsten suttit i ledningen, vilket varit både på gott och ont.
Djali Boko vann sitt försök till Konung Gustaf V:s pokal just från spets men inte gick det att spåra någon större hetsighet i det loppet?
– Han har som sagt blivit coolare. Vi var med om en rejäl öppning och sedan en snabb avslutning men däremellan var det lugnare. Så min häst var inte tom i mål vilket han borde ha nytt av nu i stället. Även om hästarna blivit fyra år är det aldrig fördelaktig att vridas ur till max införa såna här stora finaler ens som det är nästan två veckor emellan.

Vågar garantera körning
Per Nordström har respekt för försöksvinnarna Rolex Bigi, Boys Going In och Amazing Man. Tuomas Korvenojas Jonesy (trea i sitt försök) är en annan het kandidat menar han.
– Det går ju aldrig att köra loppen i förväg…men att det blir körning vågar jag nästan garantera. Korvenoja kommer att ladda. Och inte kommer väl Fredrik Persson att lägga sig på rygg med Boys Going In heller. Ja, det är flera där. Och ju mer de kör, desto bättre är det för mig.
Djali Boko är ett fysiskt praktexemplar enligt husse och han håller hästen som den bästa han kört och tränat.
Ändringar till loppet blir jänkarvagn i stället för den vanliga vagnen och barfota runt om. Senast gick Djali med skor på framhovarna.
– Jag är skitnöjd med min häst. Han känns jättefin i träningen och jag kommer att ha en fulladdad och riktigt taggad häst på onsdag. Han är så klok den här och kan verkligen konsten att slappa och ta det lugnt mellan loppen. Djali taggar till när det blir tävling i stället och kommer vi bara undan det här med den onödiga övertändningen i skarpt läge kan det bli riktigt bra.
Vad säger du till spelarna?
– Det är väl lite för tufft att spika honom – men han får absolut inte lämnas utanför kupongen heller.

Fotnot: Onsdagens Extra V75 sänds direkt mellan 19.00 och 22.00 i TV12, i programmet V75 Direkt.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Årjäng 27/5-2014
Nästa artikelFem tippar V75 Mantorp 31 maj 2014

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.