Inför GS75: Kallblodskungens funderingar

29

inför gs75® kallblodskungens funderingar

Fyra miljonvinster och en Grand Slam under första månaden 2023.
Årets hetaste spelform landar på Romme där två kallblodslopp förgyller söndagens GS75.
– Felfritt kanske det kan vara en bra möjlighet, grunnar landets nye kallblodskung kring en av sina styrningar.

 I söndags delades det ut fyra miljonvinster på GS75.
Två togs av små system via sällsamma spelstrategier .
Tre veckor tidigare utföll Grand Slam, det vill säga att ett system – i detta fall för 448 kronor – tog hela potten och belönades garantibeloppet tio miljoner kronor.
Att påstå att spelformen är het är därför ingen överdrift.
Söndagens miljonchanser finns på Dalatravet Romme och i huvudrollen bakom omgångens sannolikt största favorit återfinns Mats E Djuse, kusken som vinner överlägset flest kallblodslopp i landet.
För medan lillebror Magnus A Djuse vann flest varmblodslopp på vägen till det allsvenska kuskchampionatet 2022 så var Mats ännu mer överlägsen när det kom till de något långsammare och mer svårkörda kallbloden.
Med 87 segrar utklassade han närmast följande Öystein Tjomsland (44) och Ulf Ohlsson (38).
Kanske inte så konstigt när man vid sidan av löpkörningen jobbar hos landets ledande kallblodstränare Jan-Olov Persson.

”Lite rappare den här gången”
På söndag sitter kallblods-Djuse upp bakom tre hästar från stallet, varav en faktiskt är ett varmblod.
Finns det då något som utmärker Romme från andra banor i landet?
– Nej, det är väl inget speciellt. Förutom att jag upplever att bilen går lite långsammare från att den börjar rulla. Om man inte är van att köra där är det nog lätt att bli lite tidig upp bakom bilen, upplever jag det som i alla fall. Sedan är underlaget alltid jättefint, kommenterar Mats E Djuse banan som har ett av landets längre upplopp på 205 meter.
Sagda varmblod heter 8 Zätamustangen (GS75-3) och får inleda längst ut bakom den startbilsvinge som man enligt Djuse alltså bör passa sig för att köra upp till för tidigt.
Hästen debuterade för stall Persson i sin senaste start och spurtade sig till grepp från andra par utvändigt, men fick se sig passerad kort före mål.
– Det var en jättefin häst som sprang lite med huvudet på tvären, men travmässigt var han bra. Kanske lite seg i loppet, men hade inte startat på väldigt länge och var inte något vässad inför det vad jag vet. Jag hoppas att han tar det på ett bra sätt och kanske är lite rappare den här gången, säger Djuse som även svingar sig upp bakom ett av landets främsta kallblod i dubbelmiljonären 7 B.W.Sture som får sällskap av stallkamraten 6 Järvsöodin på tilläggsvolten i GS75-2.
– Det ser väl lite intressant ut. Jag tror att han kommer att gilla de här förutsättningarna. Han brukar tycka det är kul när han känner att han kan slå de andra. Med lite mindre meriterade hästar där framme och litet fält. Om vi sitter bra på det runt sista sväng så kan nog moralen höjas på honom.
– Men Järvsöodin kommer från en bättre insats på Bergsåker förra gången så det kanske är lite fördel för Järvsöodin ändå, funderar Djuse.

”Varit stark när han har travat”
Den av Djuses styrningar som kommer att få mest spel på sig är tveklöst 12 Teknopys (GS75-5), en orutinerad femåring som bara gjort nio starter i karriären och vunnit var tredje. Lika ofta har han galopperat och nu vankas det årsdebut efter ett kortare tävlingsuppehåll.
– Vad jag vet har han bara tränat på sedan förra loppet. Jag körde ett jobb med honom för en vecka sedan. Det kändes bra. Sedan är det väl ofta som det känns bra när man kör hemma i 1.40-tempo, när han ska springa runt 1.30 så får han lite mer problem med travet och slår sig på sina framknän. Men han har blivit allt bättre. Jag vet inte exakt vad han möter, men han har varit stark när han har travat.
Vem är din bästa segerchans?
– Det var synd på läget med Zätamustangen. Om Teknopys går felfritt kanske det kan vara en bra möjlighet, säger Mats E Djuse.

Föregående artikelV75 statistik: Fokus på jackpotmiljonerna
Nästa artikelV64: Svårlöst jackpot-omgång

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.