Inför GS75: Kvartett till start på hemmaplan

88

inför gs75® kvartett till start på hemmaplan

Olle Alsén plockar ut en kvartett på hemmaplan när Gävletravet är värd för veckans GS75®.
– Tre av fyra starter med lite halvchans.

Olle Alsén förbättrar sina siffror för varje år och de två senaste åren har stallets hästar sprungit in drygt två miljoner kronor.
– Jag brukar skoja och säga att det kunde gå mycket bättre men även mycket sämre. Jag tycker vi gör det bra. Det som skulle vara kul är om det smäller till och vi får fram en häst som springer in en miljon på egen hand. Vi har runt 35 hästar och det är ett jättebra antal för gården, drömmen är så klart att 35 hästar bättre än min förra stjärna M.T.Insider, säger Olle Alsén.
Speedkulan M.T.Insider har varit stallets profilhäst men är i dag pensionerad.
– Han lämnade faktiskt gården för första gången på tio år i fredags för att flytta till ett stuteri där han ska jobba som avelshingt. För de som gillar speed kan han vara intressant. Själv har jag två ston som vi ska betäcka med honom.

Visade fortsatt fin form
På söndag är det tävlingar på Gävletravet och Olle Alsén har en kvartett till start inom GS75® på hemmabanan.
– Jag blev både överraskad och glad att alla fyra hamnade på kupongen.
Först ut är 10 Joyful Argos (GS75-2) som vann näst senast och gjorde ett rejält intryck då.
– Han är väldigt stark och då utnyttjade jag det, vi kom aldrig ner men han tuggade på i tredjespår och vann. Senast hamnade vi sist och loppet var låst och vi fick ingenting med oss trots att han visade fortsatt fin form och gick 1.10 sista 500.
Nu är det debut över 2640 meter.
– Det borde vara en fördel. Spår 10 gör ingenting. Han är sävlig ut och jag måste vara ganska nöjd med förutsättningarna. Jag är inte rädd att ta ett initiativ, men det bästa vore förstås om det blir körning där framme. Jag hoppas han är en av de som gör upp om segern, säger Olle Alsén.

Perfekta förutsättningar
Fyraåriga kallblodsstoet 6 Tolvmans Saga (V86-3) har galopperat i 7 av 14 starter så här långt.
– Målet är att köra felfritt och vi siktar på pengar i första hand. Hon går framåt hela tiden men jag skulle bli glatt överraskad om hon vinner.
Femårige 1 Lamborghini C.Boko (GS75-4) gör comeback efter nästan fyra månaders uppehåll.
– Han trivs med voltstart och kort distans och jag har medveten siktat på en sådan här uppgift i årsdebuten. Han är tränad i backe hela vintern. Han har gått ett banjobb inför det här och vi får se om det räcker. Jag tycker att han är en typisk outsider. Om han gör han om loppet på Solvalla, där han hade samma förutsättningar som här med spår 1 och 1640 meter och springer 1.14 i ledningen, då vinner han.

Extremt gynnad att gå barfota
7 Joy Alissa
 (GS75-7) debuterade i ny regi 10 december, comeback nu och barfota runt om direkt.
Har du väntat ut skotvånget?
– Jo, faktiskt, hon är extremt gynnad av att gå barfota. Viktigast är att hon kan gå utan skor fram.
– Hon kom till stallet i slutet av november, samma dag som hon vann. Jag anmälde direkt och provade V75 men hon hade inte sin bästa dag då. Hon fick då en paus och sedan har vi tränat i backe och hon har känts bra hela vintern. Hon gick ett banjobb och travade 1.18 full väg innan tävlingarna i torsdags. Enligt ägaren brukat hon behöva lopp i kroppen. Vi har ett lite tråkigt läge och jag vill undvika utvändigt ledaren. Jag tycker tre av fyra av mina har lite halvchans.

Föregående artikelFrågan är berättigad: Har ATG blivit för stora?
Nästa artikelFem tippar V75 till MOMARKEN 18 mars 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.