Inför GS75 – Obesegrad efter två starter i år

115

Inför GS75 - Obesegrad efter två starter i år

Redan i fjol visade hon talang långt utöver det vanliga och i år är hon obesegrad efter två starter.
På söndag kan treåriga jättetalangen Felicity Shagwell ta både sin och sin tränares största seger hittills.
– Jag tror på väldigt bra chans, säger André Eklundh inför Guldstoet på Axevalla.

Förra året vann Felicity Shagwell (GS75-7) tre av fem starter och i stora tvååringsloppet Svampen Örebro föll hon med flaggan i topp som tvåa. Att döma av årets säsongsupptakt kommer hon bli en hård nöt att knäcka i storloppen även som treåring.
– Hon har tagit ytterligare steg från förra säsongen och utvecklat det mesta. Framför allt har hon lagt på sig en jäkla massa muskler. Förra säsongen var hon nästan ett benrangel om man jämför. Nu är hon mycket mera häst med en helt annan kropp, säger André Eklund.
Den 31-årige Åbytränaren har haft proffslicens sedan hösten 2011 och i Felicity Shagwell kan han ha sin första riktigt stora stjärna.
– Hon har alla kvalitéer som krävs för en riktig topphäst, säger Eklundh och utvecklar.
– Hon har ett jäkla gott psyke, tycker det är kul att träna och tävla och så har hon en ruskig teknik. Jag undrar om jag har kört någon snabbare häst, hon är ruskigt snabb, och så har hon hjärta och lungor och är väldigt lågpulsad.
Bra ston är ofta lite egensinniga och även den egenskapen har Felicity Shagwell.
– Till exempel kan man få stanna fem-sex gånger när man tar in henne från hagen. Då är det bara att stå stilla någon minut för det går inte att få henne att röra sig. Och börjar man bråka är man ovän med henne ett tag sedan. Så visst är hon egensinnig och hon har ett jäkla självförtroende.

Stor fördel av spårlottningen
Guldstoet med 300 000 kronor till vinnaren är huvudnumret när GS75 på söndag avgörs på Axevalla. Loppet kördes första gången 1972 och i årets upplaga har Felicity Shagwell chans att sälla sig till en celeber skara ston. Bland loppets tidigare vinnare finns storheter som Ina Scot, Lovely Godiva, Fridhems Ambra och Viola Silas.
– Jag har varit tvåa i Breeders’ Crown och kört in mer pengar, men en seger i Guldstoet skulle vara min största hittills, säger Eklundh, som inte är enbart glad över att hans häst lottades till ett fint tredjespår bakom startbilen samtidigt som tuffaste motståndaren A Sweet Dance drog Svarte Petter.
– Startspåren blev perfekt lottade för vår del och det ska bli kul att möta A Sweet Dance som har imponerat mycket på mig. Men det är lite tråkigt att hon fick spår tolv för det hade varit roligt att få se vem som har den bästa hästen. Nu ser det helt klart väldigt bra ut för vår del.
Det känns inte som någon vild gissning att du siktar på ledningen…
– Från spår tre har jag inget val och vi kommer kunna glida till ledningen.
Några utrustningsändringar?
– Jag ska lägga på ett par falsade järnskor fram istället för vanliga släta. Jag tycker att hon har varit lite för hög i gången fram så jag ska försöka flacka ut den lite, men viktmässigt är det ingen skillnad.
Hur segerviss är du?
– Vi har inte sett botten i varken henne eller A Sweet Dance men A Sweet Dance får vara jäkligt bra om hon ska ta oss från ledningen. Det klart att jag tror på väldigt bra chans.

”En bit under Felicity”
André Eklundh har även med Doyouknow i Guldstoet men att hon ska utmana om segern tror inte hennes tränare.
– Hon är en jättego liten häst. Hon har alltid varit en bit under Felicity men gör det bra hela tiden. Hon är kvick i benen en bit och det är inte omöjligt att hon kan vara trea-fyra.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 System till Mantorp 2 juni 2018
Nästa artikelEftersnack V75 Mantorp

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.