Inför GS75: Tillbaka till Umeå med heta segerchanser

65

Inför GS75®: Tillbaka till Umeå med heta segerchanser

På söndag återvänder Robert Dunder till sin förra hemmabana för att starta två hästar i GS75® – och han åker med stora segerförhoppningar.
– Jag tycker att båda ska streckas, säger han.

I somras gick flyttlasset från Umeå till Sundsvall och sedan Bergsåkerlicensen kvitterades ut 1 augusti har segrarna trillat in i strid ström. Så här långt i år ståtar det 30 hästar stora stallet med nio fullträffar, vilket innebär seger i mer än var fjärde start. Och på söndag är det upplagt för nya framgångar. Då beger sig Robert Dunder till sina gamla hemtrakter med två segerfarliga hästar. Först att äntra banan är talangfulle fyraåringen Keep Calm Boko (GS75-2). Han imponerade när han för en dryg månad sedan vann sin tävlingsdebut i överlägsen stil efter stor startgalopp.
– Han kvalade bra och i första starten var han fin. Det var mitt eget fel att det blev galopp. Jag var lite tidig i volten och fick ta i honom från start. Men han vann relativt enkelt ändå, säger Robert Dunder, som inte var lika nöjd med sin häst efter tredjeplatsen senast.
– Då gjorde jag lite korrigeringar i utrustningen när han värmde så fint, jag tog bort muprhyn och satte dit en ”Mack Lobellare” (can’t see back) på vänster sida, men det blev till det sämre. Han hängde något djävulskt på en töm och var inte körbar någon gång i loppet. Nu ska han gå utrustad precis som i debuten och han är också lite uppfräschad. Jag är nöjd med honom i träningen och tror att han kommer göra ett bättre lopp än senast, vilket han måste göra om han ska vinna. Jag har inte läst på motståndet jättemycket men jag tror på en bra prestation och att han är med och krigar om segern.

”Nelly som brukar ge mig körorder”
Häst nummer två ut från stallet är Even’s Good Girl (GS75-3). Hon har redan hunnit vinna tre lopp i år och så sent som i lördags blev hon sexa i V75 efter en invändig löpning och sent fritt.
– Det gick väldigt fort till slut och hon mötte väldigt bra hästar. Det blev ett ryck där i slutkurvan och sedan bevakade jag bara sjätteplatsen när jag såg att vi inte kunde bli bättre. Hon hade lite krafter kvar i mål.
– Hon har bara gått lugnt efter det men det finns inga moln på himmeln. Eftersom hon inte alls gick i botten i lördags ska det inte vara någon fara med täta starter.
Söndagens lopp är ett ungdomslopp och 20-åriga Nelly Melander ska köra Even’s Good Girl för första gången. Som hästskötare i stallet känner hon emellertid det femåriga stoet väl.
– Hästen är inte svårkörd på något sätt. Hon kan bli lite ivrig från start men Nelly kör henne i träning här hemma och vet hur hon är.
Några körorder tänker inte Robert Dunder dela ut.
– Nej det gör jag inte. Det är Nelly som brukar ge mig körorder i vanliga fall, säger han med ett skratt.
Spår sju bakom startbilen är ingen höjdare men Even’s Good Girl möter inte lika tuffa hästar som senast och hennes tränare tror på segerchans.
– Jag tycker att hon ska streckas. Hon kan öppna skaplig och bara hon inte hamnar allt för illa till tror jag att hon är med där framme.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.