Inför Paralympiatravet: ”Känns positivt angående San Moteur”

95

inför paralympiatravet känns positivt angående san moteur

Hallå där…
… Åbytravets vd och sportchef Jon Walter Pedersen som har klart med sju av tio hästar till finalen av Paralympiatravet 6 maj. På lördag lämnar du Mölndal för att åka till Örebrotravet. Ärendet?

– Jag ska vara på plats för den sista deltävlingen inför finalen och vi har valt att kalla den för ”sista chansen”. Vinnaren av det loppet kvalar in till finalen av Paralympiatravet, säger Jon Walter Pedersen.
Men kretsen runt segrande häst på lördag (V75-3) får välja om de ska vara med eller inte.
– Ja, man inte skyldig att starta om man vinner det här loppet. Som ju fallet är i deltävlingarna. Lördag morgon hoppas jag att finalfältet ska vara så gott som klart, så att vi inte har så mycket att fundera på inför Örebroloppet.
Intervjun görs måndag och sju av tio finalister är klara. Nu har du veckan på dig att lösa det sista. Hur går det exempelvis med Björn Goops elitloppshäst San Moteur?
– Goops häst är fortfarande aktuell. Han skulle ha startat på Jägersro i lördags men blev struken tidigt i veckan för feber. När man varit startanmäld i deltävlingarna har man möjlighet att få ett wild card till finalen. Jag pratade med stallet i fredags och hörde mig för om intresse fanns och svaret jag fick då var att det såg rätt så bra ut med San Moteur. Efter ett jobb med hästen senare i den här veckan väntar jag ett definitivt besked om den hästen
Hur är din känsla runt San Moteur?
– Det känns positivt och jag hoppas och tror att han är med i finalen.
Kan du nämna någon annan häst som du funderar på nu när du står med två wild cards kvar att dela ut?
–  Mister Hercules vann ju Seinäjoki Race i Finland i lördags på ett övertygande sätt. Örjan Kihlström sa redan för någon vecka sedan att den skulle kunna vinna i Finland och fick rätt i det. Så den hästen stärkte sina aktier. Jag har haft kontakt med Daniel Redén som ska kolla upp hästen i veckan.
2021 års vinnare på Åby, fransyskan Delia du Pommereux, startade i lördags. Senaste om henne?
– Hon är ute ur bilden mest troligt. Tränaren Sylvain Roger och de andra har verkligen velat vara med i år också (fyra i fjol) och har siktat in sig på loppet på Åby. Delia du Pommereux startade i lördags men intrycket blev inte det jag hade hoppats på. Känslan blev direkt att hon inte var aktuell för mig i år. Folket runt henne höll med om att det inte var någon idé att dra henne till Sverige nu när hon inte är i bättre form.
Vilka hästar tycker du känns hetast på förhand inför lördagens lopp i Örebro?
– Det är väldigt svårt att säga. 4 Night Brodde fick ett bra spår och är ju väldigt kvick den första biten. Nu är det 1609 meter och Lugauers häst känns farlig där. En världshäst som fick ett dåligt spår är 8 Zacon Gio. 5 Dear Friend är alltid sylvass efter bilen och har ”Göteborgs-ägare”. Jag brukar alltid få ett svar inom 24 timmar i alla fall om intresse finns att starta i vårt lopp, slutar Åbytravets vd/sportchef Jon Walter Pedersen

Fotnot: Paralympiatravet (tidigare Olympiatravet) körs på Åby lördagen 6 maj med 1,5 miljoner kronor till vinnaren. Då avgörs även finalerna av Konung Gustaf V:s pokal och Drottning Silvias Pokal.
Hästarna klara för Paralympiatravet: Emoji (tränare Flemming Jensen), Cicero T.G. (Geir Vegard Gundersen), Bilo Jepson (Vitale Ciotola), Hades de Vandel (Paul J Hagoort), Jimmy Ferro B.R. (Alessandro Gocciadoro), Milliondollarrhyme (Fredrik B Larsson) samt Rackham (Christoffer Eriksson)

Föregående artikelFem tippar V75 till Örebro 29 april 2023
Nästa artikelInför V86: Travets nykomling tror på sina hästar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.