Inför V64 2014-02-16: Se upp för Ismaskinen!

386

ismaskinen

Distans och läge spelar mindre roll.
Bara det är vinter och hård bana brukar det ordna sig.
Ska vinterbanekungen Västerbo World orka leverera ännu en säsong?
Till söndagens V64-omgång i Boden utlovas perfekta förhållanden för elvaåringen.
Umåkertränaren Mats Bucht fick ta över träningen av Västerbo World 2007, då hästen var fyra år gammal.
Valacken har tävlat gediget under åren. 1,8 miljoner kronor intjänat och 31 segrar har det blivit. Västerbo World har även varit tvåa ett par gånger i V75.
För några år sedan började den nu elvaårige Västerbo World visa att han trivdes som allra bäst vintertid när banan antingen var snöpackad eller spolad till is.
Med broddar i skorna har det blivit 15:e seger på 22 starter.
– Han gillar verkligen fästet och brukar svara för såna där riktiga slutrökare på bortre långsidan. Många av motståndarna är lite sämre på vinterbanor, samtidigt som Västerbo World höjer sig ett par snäpp, säger tränaren Mats Bucht på Umåker.

”De får heta vad de vill”
Vintern är inte vad den har varit i år. Men i Norrbotten är det ganska normal väderlek och det blir isbana i Boden V64 på söndag.
Västerbo World inleder från ett spår åtta bakom bilen över 2 140 meter. I Bodentravets program är hästar som Order By Coffe, Simb Frizz och Manstone’s Classic tippade före Buchts springare.
– Vi får se hur han uppträder i värmningen och så. Är han bara som han ska får hästarna heta vad de vill så länge det är vinterbana. Han har slagit de flesta.
Västerbo World, isbanekungen och ismaskinen kallad. Elva år gammal. Ska han duga ännu en vinter?
– Det är andra starten på vinterbana den här säsongen. Senaste starten på Umåker är bara att glömma i alla fall, allt blev fel. Jag tycker att han känns lika fin som han alltid gjort, som en unghäst, säger Mats Bucht.

Passa Bucht
Stallet har ytterligare två hästar med i V64-1 på söndag. Västerbo World har fördel av vinterbana och ska normalt vara före 10 Flip A Coin i mål enligt Umåkertränaren. 11 Dandie Palema gör det bra om det trillar in lite pengar.
– Flip A Coin var bra som tvåa utvändigt ledaren i Boden för tre starter sedan och satt fast senast så det är en häst som också ska passas tycker jag. I V64-6 startar 14 Keso. Känns fin i jobb men det gäller att ha tur från det där läget. Han var bra från dödens i Boden för någon månad sedan då han blev tvåa. Mina hästar ska alltid passas och på söndag gäller väl det särskilt Västerbo World tycker jag.

Mikael Wikner