Inför V64: Flemming hissar och dissar

236

flemming_hissar

Flemming Jensen här het för dagen. Han tog nyligen tre tränarsegrar i V75 och har jättehög segerprocent på stallets hästar. I V64 på söndag har han flera bra chanser. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2013-04-05 14:30 Senast ändrad: 2013-04-05 14:34

Han vinner massor av lopp på Åby och har flera starka kandidater i söndagens V64-tävlingar.
Flemming Jensen dissar en av de betrodda helt – men hyllar också flera.
– Montgomery Hill är en av Danmarks sex, sju bästa hästar. Det är min bästa chans, säger han.

Flemming Jensen är själv upptagen med tävlingar i danska Ålborg men skickar flera intressanta hästar till Åby. Jensen har öppnat året starkt och ligger på nionde plats i landets tränarliga över de som har kört in mest pengar. För några veckor sedan tog han tre tränarsegrar i V75 på Jägersro. Och när det gäller segerprocenten finns det ingen som slår honom på fingrarna. Hittills i år har hästarna vunnit 36 lopp på 118 starter vilket ger höga 30,5 i segerprocent. Av dessa har 20 segrar tagits på Åby där han skuggar Åke Svanstedt i championligan för tränarna.

”Han passar bäst över lång distans”
På söndag ser det ut som att segerskörden kan utökas ytterligare. Av Flemming Jensens hästar blir flera hårt betrodda och det ser onekligen intressant ut på förhand. I V64-5, tillika Dagens Dubbels första avdelning, selar han ut V75-bekantingarna Montgomery Hill och Olivia Lavec. Båda hästarna har visat strålande form på slutet och Flemming Jensen tror sig veta vem som är bäst över den aktuella distansen.
– Jag tycker att Montgomery Hill (V64-5) är den som passar bäst över lång distans. Han är både stark och speedig. Hästen gjorde ett fint lopp senast och spurtade mycket bra. Det var visserligen ett billigt lopp men han håller fortsatt normal form. Han har hög kapacitet och jag tycker att han tillhör en av Danmarks sex, sju bästa hästar.
– Han har ett bra spår och kan öppna snabbt om man vill, det har han gjort för mig några gånger. Jag blir inte förvånad om han vinner och det är min bästa chans på söndag. Det blir samma balans och utrustning som senast, barfota fram, säger Flemming Jensen.

Kan vara distansminus
Vad säger du om Olivia Lavec i samma lopp?
– Hon är uppåt i form och var duktig vid segern senast. Hon gick ett rejält sista varv då och hästen känns fin för dagen. Det har krånglat mycket med hennes framben tidigare och hon har därför inte kunnat starta kontinuerligt. Men nu när hon fräsch och det är bra kapacitet i henne.
– Nu är det ny distans för henne och det är svårt att värdera om det är plus eller minus. Det blir lite av ett test men känslan är att det är lite sämre distans för henne än för Montgomery Hill. Vi gör inga ändringar utan hon går med skor runt om som senast.
Du har även med Classic Son. Chanserna där?
– Han har sämre chans än mina andra två. Distansen är nog lite för lång men hästen håller normal form och har gjort det godkänt på slutet utan att ha varit något extra. Inga ändringar där utan fortsatt barfota runt om.

”Resultatraden är bättre än vad hästen är”
I V64-avslutningen selar Flemming ut Keeping Julia som kommer från färsk V75-seger. Vad säger du om hennes möjligheter?
– Hon har fin form och gjorde ett bra lopp senast men det stämde också bra under vägen. Hästen är väldigt beroende av hur hon kommer till och vilket tempo det blir på loppet. Har hon samma flyt som senast har hon chansen att vara med bland de tre igen. Då är det heller inte omöjligt att hon kan vinna. Hon går barfota fram precis som senast.

Till sist, du startar även Carincha Spirit i V64-4 som har två raka segrar. Kan det bli tredje raka?
– Nej, det tror jag inte. Hon gjorde det bra i höstas men har inte startat på länge och behöver lopp i kroppen. Det var ganska billiga lopp hon har vunnit och resultatraden är bättre än vad hästen är. Bakspår över 1600 meter gör att hon får det svårt. Jag är nöjd om hon kan tjäna pengar, säger Flemming Jensen.

Michael Carlsson

2 KOMMENTARER

  1. Jag skrev ingen skit specifikt om LIF utan om MIF och Timrå. Växjö med flera som blir dopade av kommunen. Tycker nog det är mer moraliskt rätt än att göra reklam för avpixlat.

  2. Sluta skriva skit om Leksands IF hos Mr.Madhawk om det nu är du som är signaturen ”Stefan Regebro” och länkar hit..
    Gillar denna sida men snacka om att göra dålig reklam??

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.