Inför V64 fredag: Nurmos laddar om till kriteriekvalen – men nitlotter med spåren

18

Inför V64 fredag: Nurmos laddar om till kriteriekvalen – men nitlotter med spåren

Han har vunnit Svenskt Travkriterium sju gånger som tränare.
Inför fredagens uttagningslopp på Solvalla har Timo Nurmos tre hästar som ska försöka kvala in till finalerna.
Samt sex hästar i kvalen till Svenskt TravOaks.
– Tyvärr har alla mina tre hästar i kriteriekvalen fått dåliga lägen. Det blir tufft men dom är fint i ordning och jag hoppas på finalplatser, säger Nurmos.

Fredag kväll körs det mycket spännande tävlingar på Solvalla. Det handlar om uttagningslopp till Svenskt Travkriterium och Svenskt TravOaks. De två största loppen för landets treåriga hästar. De två främsta i varje försök är klara för finalen på Solvalla den sista helgen i september. Timo Nurmos har totalt nio treåringar som ska försöka kvala in – tre till Kriteriet och sex till Oaks. Av dessa startar tre av hästarna inom V64 och samtliga i den trion blir hårt betrodda. Först ut är Mister Invictus som på fem starter har vunnit fyra lopp och tagit en andraplats.
– 11 Mister Invictus (V64-2) är en småtuff häst efter Ready Cash som har börjat karriären mycket bra. Han har vunnit alla utom en gång då han satt fast i Mantorp. Hade han kommit loss då hade hästen varit obesegrad. Annars har han vunnit med krafter kvar varje gång och är stark och rejäl. Senast blev han lite för pigg under loppet och drog iväg men det var första gången jag lade på honom ett can’t see back-huvudlag som gjorde att han blev för pigg. Han var lugn och fin i värmningen och i bilprovstarterna när vi körde med öppet huvudlag. Han hade inte haft can’t see back tidigare och vi går tillbaka till öppet huvudlag nu igen. Den långa distansen passar bra men från spår elva blir det inte lätt. Jag hoppas ändå att det löser sig så att han får chansen att kvala in till finalen. Han travar fint men springer och tittar lite snett med huvudet. Balansen bestämmer jag efter värmningen men eventuellt blir det någon rättning i balansen. Möjligen barfota fram. Vanlig vagn som tidigare, säger Timo Nurmos.

En obesegrad Senorita
Senorita Tokio vet inte hur det känns att förlora efter tre starter. Frågan är om det treåriga stoet även är obesegrad efter sin start i uttagningsloppet till Svenskt TravOaks. Hon har spår fem bakom startbilen och körs av Ulf Ohlsson.
– 5 Senorita Tokio (V64-5) är ett mycket fint sto som har vunnit alla sina lopp på ett bra sätt. Hon har vunnit från dödens med krafter kvar och är en jättetrevlig häst på alla sätt och vis. Jag har hela tiden tyckt att hon är ett av mina bättre treåriga ston och hon har ett fint trav. Hästen har utvecklats i takt med starterna och från ett helt okej läge så hoppas jag att hon går till final. Eventuellt kommer hon att gå med lite lättare balans men det bestämmer vi efter värmningen. Vanlig vagn som tidigare.

”Sjuk senast – men tränat väldigt bra”
– 8 Lee Harvey Bros (V64-6)
 är en väldigt fin treåring efter Readly Express som var tidig och vann två lopp redan i fjol som tvååring. Han började bra med seger i årsdebuten men galopperade tyvärr i starten i försöket till E3. Hästen är normalt inte osäker och han vann enkelt gången efter med krafter kvar. Han hade tränat väldigt bra inför senaste starten men var tyvärr inte frisk i loppet och hade en halsinfektion. Han fick vila lite och har sedan tränat på igen och jag är nöjd med honom i jobben. Han var jättefin i sista jobbet jag körde men tyvärr spår åtta i försöket och det blir tufft därifrån. Jag hoppas att han kommer ner och får en vettig resa för då är han så pass kapabel att han kan kvala in till Kriteriet. Det blir goggles-huvudlag och jänkarvagn som i de senaste starterna men balansen bestämmer vi efter värmningen, säger Nurmos.
Solvalla-tränarens övriga hästar i uttagningsloppen till Kriteriet och Oaks som körs utanför V64 är i tur och ordning Indira Split, Lara Boko, Mahjestica B.B., Davenport, Rihanna W.I., Isabelle Cash.
Timo Nurmos sju kriterievinnare genom åren är Marquis du Pommeau (2006), Sahara Dynamite (2007), Red Hot Dynamite (2009), Chelsea Boko (2012), Readly Express (2015), Villiam (2017), Inti Boko (2018).

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAlltomtrav tror på Henrik när andelsspelet ska läggas!
Nästa artikelInför V64 fredag: Nordström har laddat om

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.