Inför V64 Grand Slam…

63

v64

Stall Kai K Luomala vinner inte ihjäl sig. De senaste åren har det varit mycket stolpe ut, men när V64 med Grand Slam gästar hemmabanan i Eskilstuna hoppas proffstränaren på årets första seger.
– Det börjar bli dags, säger Kai K Luomala.

Det skiljer ofta väldigt lite mellan att vinna eller att vara tvåa. Men ekonomiskt har det stor betydelse. Stall Kai K Luomalas hästar har svårt att sticka nosen först. I fjol blev det två segrar och tolv andraplatser på 117 försök. Året före tog man en seger och sex andraplatser på 93 starter och statistiken för 2013 visar en seger och fem andraplatser över 54 lopp.
– Uppenbarligen har mina hästar svårt att vinna lopp. Jag har inte världens bästa material, men visst känns det som att vi har haft mycket stolpe ut, säger Kai K Luomala.

”Hon står på tur”
På söndagen styr V64 med Grand Slam, där en ensam vinnare kan vinna tio miljoner kronor, till hemmabanan i Eskilstuna och då hoppas man på årets första stallseger. Kai K Luomala selar ut fyra hästar och bäst segerchans tror man att Engla Håleryd har i den första V64-avdelningen.
– Hon står verkligen på tur. Formen är bra och kapacitetsmässigt är hon absolut en av dem som kan vinna.
Spår 1 bakom bilen. Finns det risk att hon blir över från start?
– Sist hon hade samma spår öppnade hon bra, men i detta lopp finns det flera startsnabba utvändigt, så risken finns nog och då kan det bli knepigt.
Gör du någon ändring i utrustningen?
– Nej, det blir samma som senast.

”Tror på en plats bland de tre”
I V64-5 gör Blue Star Cosmic sin andra start för säsongen.
– Han får det svårt. Hästen startade knappt i fjol och senast var han alldeles för het. Blue Star Cosmic behöver flera lopp i kroppen innan han är segeraktuell igen. Dessutom fick han dåligt spår detta gång. Han är ingenting för spelarna.
Kai K Luomala har dessutom två hästar i ramloppen.
Lord Lindy (lopp 1) känns helt okej. Han är otroligt mycket jobbad, men jag har inte kört särskilt snabbt med honom. Grundträningen finns, men speeden kanske saknas. Skulle han hålla sig på benen tror jag på en plats bland de tre främsta.
Beautys Baby (lopp 3) har en väldigt missvisande rad. Hon måste ha loppen, men hästen är bättre än den senaste tidens resultat.
Kommer årets första seger denna gång?
– Kanske. I så fall är det nog Engla Håleryd eller Beautys Baby, skulle jag tro. Det är mina bästa chanser och Engla är kanske den bästa.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelKan Ålandstravet bli en svensk bana?
Nästa artikelV75-tips till Bollnäs 20 februari

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.