Inför V64: Redo att försvara championatet

199

forsvarachamp

Kenneth Haugstad är regerande kuskchampion på Vaggeryd. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Stockholm. Publicerad: 2013-04-26 18:09

Årspremiär på Vaggeryds-travet och V64-spelet kryddas av en jackpot på fem miljoner kronor.
Kenneth Haugstad är regerande kuskchampion och kör i samtliga V64-lopp.
– Jag är laddad och hoppas kunna försvara championatet. Jag gillar Vaggeryd och kommer att köra här varje tävlingsdag.
2010 blev Kenneth Haugstad ”Årets Kenneth” i konkurrens med 36 000 andra Kenneth i Sverige.
2012 tog kuskkometen sina två första championat när han vann flest lopp på travbanorna Tingsryd och Vaggeryd.
– Det vad väldigt stort för mig, även om det är två lite mindre banor så var det stort att bli champion, ungefär lika stort som när jag blev Årets Kenneth, säger norrmannen och skrattar.
Är du laddad att försvara ditt championat?
– Det är klart jag är laddad för det, absolut. Dessutom tycker jag om att köra på Vaggeryd. Det är en trevlig bana med trevligt folk runt omkring och man får bra kontakt med publiken.
Årspremiären på Vaggeryd brukar bli en folkfest med mycket publik på plats. Av tradition så är profilerna ”Loket” och ”Professorn”, Leif Olsson och Bengt-Erik Larsson, på plats vid mikrofonerna.
– De är alltid här och gör det väldigt bra. Jag tycker Loket är bra och han får alltid med sig publiken. Det är kul med dem ihop.
Som travspelare, är det något särskilt att tänka på när det gäller banan i Vaggeryd?
– Jag tycker ofta hästarna i ledningen vinner. Det är väl det enda, banan är annars jättebra.

32 segrar hittills i år
Kenneth Haugstad ligger elva i den allsvenska kuskligan och har vunnit 32 segrar hittills i år.
Vad säger du om inledningen på 2013?
– Den har varit bra tycker jag. Jag kanske skulle kunnat vinna några fler lopp, men jag har snart kört in 3,5 miljoner kronor och ligger före fjolåret pengamässigt.
– Jag tycker det är helt okej om jag är bland de tolv i landet och nu har jag etablerat mig där uppe. Jag hoppas kunna ta ett steg ytterligare i år, men det är många om benet. Kör jag in tio miljoner i år är jag är jag jättenöjd. Och gör man det så är man med där i toppen, säger 35-åringen.
I söndagens jackpot-omgång kör Kenneth Haugstad alltså i samtliga V64-avdelningar och sä här säger han om chanserna.
6 Paolo America (V64-1) körde jag i Sverigedebuten men då gick han med skor och slog ihop i starten och galopperade. Han har gått utan skor efter det och varit bra varje gång. Innerspår är ett bra läge för honom, men han står lite tufft inne i loppet och är vi trea-fyra är vi nöjda.
4 Proad Victory Rose (V64-2) han tränar bra för dagen enligt tränaren. Hästen gjorde ett bra lopp senast då han blev hängande i spåren men ändå gick bra in i mål som trea. Det är ett bra lopp på pappret och men han är inte helt borta.
8 La Princess (V64-3) såg jättefin ut senast och hon har ett hyggligt smygläge, med rätt resa kan hon avsluta vasst. Andover Prince är väl bäst här men han men har bakspår och från spår 12 ska det stämma för den. Min ska med på kupongen om man tar tre-fyra hästar.
13 Pershing Bi (V64-4) har jag kört i två provlopp och han har varit bra och avslutat 1.13 ett varv på bra sätt. Bakspår på sprinterdistans är inte lätt. Det här är en bra häst i grunden men jag tror att han kan behöva loppet innan han är på topp.
– 6 Nana’ Ross (V64-5) har gått bra på slutet men har ett spår lite långt ut på vingen nu. Det blir att försöka hitta ner och gå med i ryggar och det blir svårt att vinna. Jag har kört henne en gång men tror hon har bättre form nu.
4 Queen Koea (V64-6) har jag aldrig kört men sett och hon var bra i V75-finalen senast som fyra. Jag vet att hon är startsnabb och har bra form.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.