Inför V64 Söndag

228

hopplost

Hopplöst till senast.
Lite bättre förutsättningar nu.
Hagforsexpressen Lix Mollyn fick slita i den senaste starten då han ställdes med 100 meters tillägg i ett handicaplopp.
– Jag är lite förbaskad på det där men vi tar nya tag, säger amatören Åke Lindgren inför söndagens start i V64 på Lindesberg.

Fornaboda, som banan i Lindesberg norr om Örebro heter, bjuder på en jackpot på fem miljoner kronor till söndagens V64-tävlingar.
En av avdelningarna att bena ut är V64-4, ett lopp för kallblod där en häst från Hagfors i Värmland ska passas av spelarna.
Lix Mollyn har finfin form men fick verkligen sota för det också i det stora kallblodsloppet Svensk Travsports Guldtäcke i V75 på Dannero förra lördagen.
Åke Lindgrens åttaåring ställdes längst bak och var ensam om att stå med 100 meters (!) tillägg i loppet.
I Guldtäcket är det fri handicap som gäller. Tilläggen delas ut av Danneros sportchef B-O Månsson och baseras på dagsform och hur snabbt hästarna förmodas springa i loppet.
– Månsson skulle givetvis ha ställt hästen längre fram och jag är lite förbaskad för att vi fick så drygt nu. Om Lix Mollyn bara stått 20 meter bättre till hade han nog varit med och gjort upp om det där. Nu var han chanslös. Visserligen hade han sprungit så snabbt som 1,24,0 i starten innan. Men det var ju i ledningen det. Att göra det med en massa tillägg och hästar framför klarar i alla fall inte min häst av, säger 72-årige Hagforsamatören Åke Lindgren.

Istrav till i dag
Med 1,3 miljoner kronor intjänat är Lix Mollyn den bästa häst Åke Lindgren haft hemma på gården.
Hästar och trav har annars varit en stor del av hans liv ända sedan barnaåren. Amatören med licens på Färjestadstravet har faktiskt varit med ända sedan det kördes istrav på Klarälven.
På söndag är det Dagfinn Aarum som tar hand om Åkes häst i V64:ns fjärde avdelning.

”Halv bilstart”
Förutsättningarna är inte strålande den här gången heller – men nu är det åtminstone Åke själv som valt att starta Lix Mollyn.
Över söndagens 1640 meter har Lix Mollyn att hämta in dubbla tillägg, 40 meter.
– Det är 15 hästar med och kortlopp så det är klart att det kan hända mycket på vägen fram. Enda fördelen är att han har spår tre, så det blir ett slags springspår där bak. En halv bilstart kan man säga. Med åldern har han blivit bättre den första biten och jag tror nog att Dagfinn Aarum väljer att gå fram tidigt.
Utsikten i starten blir även den här gången ändalykter. Men Lix Mollyn är i form och brukar tåla lite grovjobb.
– Chansen? Han ska kunna vara med bland de tre första tycker jag, säger Åke Lindgren som hoppas att Lix Mollyn blir premierad avelshingst om några år.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJanne Jackpot garderar sig
Nästa artikelLägesUppdatering….1 Vecka kvar:)))

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.