Inför V64: Välfyllt påskägg i Gävle

223

paskagg

Tillsammans har de sprungit in över 15 miljoner kronor.
Trots att karriären bara börjat.
Fyraåringsloppet Påskägget har lockat några av landets största travtalanger att förgylla påskdagen på Gävletravet.
– Det går inte att önska sig så mycket bättre hästar, säger banans sportchef Johan Lindberg glatt.

Påsken bjuder traditionellt på travsport av hög klass och höjdpunkten under söndagens V64-tävlingar på Gävletravet är tveklöst Påskägget som med sina 200 000 kronor i förstapris dragit till sig ett startfält som vimlar av tänkbara blivande stjärntravare.
Totalt har de tolv deltagarna sprungit in över 15 miljoner kronor och har mängder av meriter trots att de bara gjort en eller två säsonger på tävlingsbanorna.
I startfältet finns:
Vincennes, fjolårets bästa treåriga sto i landet som vann både Oaks och Breeders’ Crown.
On Track Piraten, landets snabbaste treåring över medeldistans på 1.12,9.
Prawns, E3-tvåa och finalist i såväl kriteriet som Breeders Crown.
Leader of the Gang, USA-import och fältets mest meriterade häst med över fyra miljoner intjänat.
Kash’s Cantab, tvåa i det italienska storloppet Orsi Mangelli tillika fjolårets snabbaste svensktränade treåring över sprinterdistans.
Lägg därtill miljonärerna David Sisu och Oasis Bi, skadedrabbade jättetalangen Ghetto Blaster samt ytterligare fyra deltagare som alla har erfarenhet av stora årgångslopp så är det ingen överdrift att påstå att årets påskägg är ett av de mest välfyllda som gävlepubliken fått smaka på genom åren.
Då har ändå loppet sett blivande världsstjärnor som Mr Lucken, Lookout Victory och Digger Crown stå som vinnare.
– Jag började ana för någon vecka sedan att loppet skulle bli riktigt bra och det är väldigt kul att alla bitar föll på plats. Jag vågar påstå att det här inte bara är det bästa fyraåringsloppet hittills i år utan även att det är ett av de bästa även när året är slut, säger Johan Lindberg som bestämt att Påskägget åter skulle bli ett fyraåringslopp över normaldistansen 2 140 meter efter att i fjol bytt skepnad till ett stayerlopp för alla hästar.
– Det var en tillfällig lösning som berodde på att påsken kom så sent och vi bara låg fyra dagar före kvalen till Kungapokalen. I år ligger vi perfekt i fas till det loppet istället vilket nog förklarar att så många bra hästar är med.

Bjuder på V64-spik
Vem vinner då?
Sportchefen funderar länge innan han kommer fram till sitt svar:
– Tvingas jag välja så säger jag Kash’s Cantab. Han är väldigt startsnabb och trots spår åtta så tror jag att han kan få överta ledningen tidigt, det kan vara avgörande. Men loppets stora luring är Ghetto Blaster. En fantastiskt vacker häst som verkligen imponerade i årsdebuten, säger Lindberg som även har en välpreparerad hemmaspik att bjuda på för alla som vill testa lyckan på V64-spelet:
– Ja, 14 Odin Tabac (V64-4) är min bästa vinnare för dagen. Han fick fjolåret förstört av skador, men nu har träningsrapporterna gått i dur en längre tid. Hästen var också jättefin i årsdebuten och jag vet att han har siktats mot det här loppet.
V64-omgången startar som vanligt klockan 15.10, men 2 000 förväntansfulla hästägare får öppna sina påskägg en timme tidigare.
Då ska nämligen två av hästarna i Rikstravet, stall Champions Cashbringer N.F. och Gästriklands Charles Boko, ta sina första steg på tävlingsbanan.
Som sportchef håller Lindberg naturligtvis en extra tumme hemmahästen där förhoppningarna är stora inför säsongen.
– Charles Boko är verkligen en jättefin individ som tror jag att han kan ta upp kampen med vem som helst i Rikstravet. Han har tränat 1.17,5 inför det här och det brukar ju räcka en bit i debutloppen så jag hoppas att vi har många nöjda ägare efter första loppet.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.