Inför V64: Vänder det för Lennartsson?

199

lannert

I fjol hade Per Lennartssons stall ett toppår, med över 14,7 miljoner kronor intjänat. Men i sommar har det strulat en del, många av hästarna har haft halsinfektioner. Och nu är topptravaren Alvena Pele skadad.

Året började bra för Per Lennartsson, och vårens resultat var helt enligt ritningarna. Men: – I maj och juni blev det tvärstopp, berättar Lennartsson. – Många av hästarna hade halsinfektioner och stallets tre, fyra bästa hästar kunde inte alls tävla som vi hade hoppats. Per Lennartssons två Elitlopps-hästar från förra året, Year In Review och Rakas, är dock på väg tillbaka. – Year In Review hoppas jag gör ett bra lopp på V75 i Bollnäs på lördag, men från spår tolv har vi inga större förhoppningar den här gången. Även Rakas är på gång igen, och kommer att starta inom kort. Värre är det med topptravaren Alvena Pele. – Han sparkade sig illa på en has i stallet nyligen och opererades. Sedan hamnade han i en hängmatta på djursjukhuset, med kolik och allt vad det innebär. I början trodde vi nästan att det var på liv och död, men nu är det bättre igen, berättar Per.

Tre hästar på V64

Sjukdomsbilden i Lennartsson-stallen (Jordanstorp och Sundbyholm) är borta och förhoppningsvis kan rörelsens 105 hästar börja ta upp jakten på förra årets rekordsiffror igen. Till V64 i Bollnäs på söndag selar stall Lennartsson ut tre hästar: – 9 Danilo Pointer (V64-2) är egentligen en enkel häst, men han har väldigt sund inställning. Han har haft lite slarvig aktion tidigare, men jag tycker att det släppte på Solvalla senast. Han gick bra till slut då och han kan mycket väl vara med därframme här också. – 12 Never Young (V64-3) har varit väldigt stressad tidigare, men han är kastrerad nu. Han har lugnat ner sig och vi är nöjda med honom. Han gick bra som valack senast, men läget nu är svårt. En outsider, om det blir tempo på loppet. – 14 Donttellmewhattodo (V64-6) har tyvärr haft lite halsproblem. Det verkar vara en sådan häst, som får problem när det är lite fuktigt i luften. Han har tyvärr inte varit lika bra som han borde, efter Kungapokalen. Jag hoppas för hans del att det är bra väder på söndag. Han är så pass härdad, att han borde vara 20 meter bättre än hästarna därframme. Men det kan alltid bli ”tjall”, när man står tillägg i ett stort fält, och spår fem är det sämsta tilläggsspåret. Lennartsson fortsätter: – Donttellmewhattodo är en underbar häst. Han är smart och han gör alltid sitt bästa. Det är en sådan häst som borde vara med i finalen i derbyt. Men visar det sig efter den här starten att han fortfarande har problem med halsen, så får vi kolla upp honom ordentligt.

Robert Okpu

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJanne Jackpot tar ställning på Bollnäs
Nästa artikelSvenskar klara för världens största tvååringslopp