Inför V75 2 nov 2013: Taktiken? En finne ska vara först

234

Kan det bli en dubbelseger för finska duon Timo Nurmos och Jorma Kontio i V75 på lördag?
– Taktiken? Kanske att hästarna är först i mål, säger Solvallatränaren Timo Nurmos.

finsktaktik
Många spelare gör det lätt för sig när det ska tippas trav. Inga större analyser behövs när startlistorna vimlar av Timo Nurmos och Jorma Kontios namn. Bara att välja och vraka.
Att lita fullt ut på duon Nurmos och Kontio på lördag behöver inte vara fel. Solvallatränaren har två hästar till start och båda är stora favoriter.
Efter lite småbekymmer under året var 6 Romeo Lavec (V75-4) överlägsen i ett V86-lopp i den senaste starten. 6 Seabiscuit (V75-6), Nurmos finske derbyvinnare från 2011, är en annan som hittat stilen igen efter skadeuppehåll.
Kan det bli en dubbelseger?
– Man vet aldrig. De är bra i ordning båda hästarna och ska normalt ha bra chans båda två, säger Timo Nurmos.
Romeo Lavec svepte fältet på den sista bortre långsidan senast och försvann till en överlägsen seger i den senaste starten.
– Han var mycket bra näst sist också men satt då fast bakom en trött häst. Det blev en liten gemomkörare då som gjorde honom så fin senast. Det är en fin häst som är fint i ordning. Han har visat att han är riktigt bra för klassen. Han har tränat normalt efter det senaste loppet och går med normal balans och utrustning. Distansen (2 640 meter) är bara plus.
Seabiscuit är också en fin häst. Chansen?
– Det är en mycket fin häst. Allt ser bra ut och även han går med normal utrustning. Distansen passar bra. Så på förhand ser allt bra ut för honom också.

Fotnot: Jorma Kontio kör fem hästar i Eskilstuna V75 på lördag. Utöver Timo Nurmos två handlar det om 4 Reina la Caballo (V75-1), 8 Valentio Gowan (V75-2) och 10 Perfect Toll (V75-3).

Mikael Wikner & Lars-Ove Pettersson

Föregående artikelNästagångare 1-3 november 2013
Nästa artikelV75-tipset Eskilstuna 2 november 2013

Comments are closed.