Inför V75 26/12: Formstallets duo

200

laRSjak

Fem segrar på de senaste åtta starterna. Stall Stefan Hultman har bra form och vi har kollat med stallets förstekusk Örjan Kihlström hur han ser på annandagens två chanser på Extra V75.

Först ut är 6 Poobong (V75-2) som vunnit tre av fem starter så här långt. Fyraåringen visade fin form vid seger förra söndagen. – Han gick helt okej senast, Det gick långsamt första varvet och sedan en snabb avslutning. Han löste det på ett fint sätt. Hur tror du han kan utnyttja springspåret? – Han är ingen raketstartare alls men jag tror att vi ska kunna komma i väg hyfsat därifrån i alla fall. Vad tycker du om uppgiften i övrigt? – Det är en fin häst det här faktiskt i grund och botten så normalt sätt borde han gå framåt med varje lopp han får och jag tycker väl att han ska vara en av dem som räknas här.
”Har gått bra i ledningen” 1 Staro Fifty Fifty (V75-3) vann ett V75-lopp i mars. Har sedan haft en del problem men är nu på gång igen. – Han var ute i ett punkt 21-lopp sist och satt fast där och avslutade rätt bra bär han kom loss. Det sa väl inte så mycket men hästen kändes fin och normalt sätt ska väl han också gå lite framåt med det loppet i kroppen. Innerspåret? – Ja, han kan öppna rätt skapligt bakom bilen och han har gått bra i ledningen tidigare. Vi får se om vi lyckas hålla ledningen. Ska han räknas bland dem som gör upp om det? – Ja…han är lite svårbedömd för dagen tycker jag, men om han skulle löpa upp till full form ska han väl kunna räknas.

Lars-Ove Pettersson