Inför V75 29 december: Fina chanser för Tarzan

196

melle

Tränarchampion på Solvalla för första gången. Landets andre vinstrikaste travtränare med 27,1 miljoner kronor inkört. 2012 blev ett ”hyfsat” år för Stefan ”Tarzan” Melander. Bästa chansen i lördagens V75-finaler? – Digital Ink kanske är bästa chansen ändå?

Formen på stallet har varit väldigt jämn under året. Jämnbra. Stefan Melanders hästar tycks också gå ”ända in i kaklet” 2012, för att använda en simmarterm. Annandag jul blev det en dubbelseger på V75 genom Tidied Accelerator och New York U.S. – Jag brukar inte vakna negativ och tycker att det verkar bra allting. Stallformen? Hästarna gick ju bra på annandagen i alla fall, säger Melander. Som brukligt är vankas V75-finaler på Solvalla under årets sista omgång i travets elitserie. En finalomgång med en dubbeljackpot. Under annandagens lätta giv uteblev nämligen utdelningen för fem och sex rätt. En drös miljoner rullade vidare vilket för med sig att en ensam vinnare på V75 kan bli runt 44 miljoner kronor rikare under lördagseftermiddagen. Mildvädret ser ut att fortsätta i Stockholm och enligt Melander är planen att samtliga hästar från stall ska tävla barfota fram och med skor bak på V75. 6 Digital Ink (V75-4) vann väldigt bekvämt senast i V75 på Bergsåker med hakar i skorna. Treårigen slipper riktigt vinterföre nu vilket är till hans fördel. I starten dessförinnan imponerade valacken i klass II-finalen på Solvalla då han klev undan till seger trots ett lopp utvändigt ledaren. – Vi har flera tuffa hästar med, men Digital Ink kanske är bästa chansen ändå? Vi har även med 5 Mainstone’s Classic i loppet men över 2140 meter är Digital Ink vassare. Mainstone’s Classic är en jättebra sprinter och skulle det bli hårt tempo gynnar det dem hästen. Men Digital Ink är lite vassare.

Du har tio hästar till start på lördagen. I Stoeliten, V75-1, kommer fyra av tio hästar från stallet i Enköping. – Det är spännande och det handlar om fyra väldigt fina hästar också faktiskt. Men turlotten har väl gått till Örjan där som fick bricka ett (1 Dont Wear PJS), så det blir väl svårt för oss. 9 True Advantage är första utmanare kanske. Allting verkar fullt normalt med henne och jag har ingenting att klaga på. Hon har jobbat på som vanligt och har bra form. Men som sagt, Dont Wear PJS blir svårslagen.

Vad säger du om dina övriga hästar i stoeliten?4 O.U.Glide känns jättefin. Vi har gett henne två fina lopp på innerspår sedan hon kom till oss. Men jag tror att True Advantage är lite vassare. 3 Citrin och 7 Cruise Speed är bra båda två. Citrin tror jag inte kan vinna. ”Crusan” har gått bra i skymundan på slutet och blivit lite påkörd och så vidare. Om hon har tur för en gångs skull kanske hon vinner det där.

I gulddivisionen, V75-3, startar segerstaplaren 1 Saston igen. Vad händer om han inte lyckas behålla ledningen från innerspåret? – Det är svårt att säga. Han är ju lite fransk i gången, så det är inte bara att rycka i högertömmen. Han kan öppna hyggligt men det finns startraketer utvändigt så det kan bli problem. Saston känns jättefin i träningen och det verkar perfekt allting med honom. Läget är däremot lite lurigt. Vi har två hästar till där. 6 Timetosaygoodbye gör alltid bra lopp men kanske får svårt att vinna. 8 Pitch Command gick jättebra senast och har otroligt bra form. Strular det för Saston och några till är ”Pitchen” en outsider.

Något matnyttigt i övrigt? 5 So Here I Am (V75-6) är vi nöjda med om hon tjänar lite pengar. I den sjunde avdelningen har 12 Digital Darling kanonform men är förmodligen bortlottad där. Det är svårt att vinna en final från ett tolftespår, men hon är bra i alla fall.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet