Inför V75 Åby Olympiatravet 26 april 2014: Svanstedt varnar!

328

svanstedt olympiatravet

I måndags tvingades han se stallets stjärna Rolex Bigi hemma på datorn.
Under olympiatravslördagen finns däremot en önskan att själv stå i rampljuset.
– Jag har två hästar jag tror mycket på. Båda känns väldigt förbättrade, säger Anders Svanstedt.

På annandag påsk blev nybakade tränaren Anders Svanstedt varse att det finns nackdelar med att basa över ett storstall jämfört med att vara anställd.
Fyraårige supertalangen Rolex Bigi hade en passande uppgift i Halmstad, men istället för att åka och sola sig i vinnarcirkeln fick chefen mocka boxar hemma på Bjertorp.
– Personalen började snacka något om röd dag så det var bara att finna sig i det, säger Svanstedt med ett skratt.
Nu slutade äventyret lyckligt sedan Jorma Kontio skött styrningen till åttonde segern i nionde starten i ett perfekt genrep inför kommande större uppgifter.
– Det är ingen häst som vinner med mer än vad han behöver och jag tycker att det såg bra ut från sidan. Nu laddar vi mot kungapokalskvalen 15 maj.

”Nu ska jag bara gasa”
Närmare i tiden ligger lördagen där Svanstedt startar fyra hästar inom V75-spelet.
Dessutom har han ett stalltips gällande vem som ska ta förstapriset på 1,5 miljoner kronor i finalen av Olympiatravet (V75-3).
– Jag tror på 3 Mr Picolit. Han ser jättefin ut i träningen här på Bjertorp och borde ha gått framåt kraftigt med två lopp i kroppen efter lång vila.
Vad gäller de egna möjligheterna spirar optimismen, speciellt kring 2 Kaiser Broline som kan bli en obehaglig överraskning för de båda spetsjagande favoriterna 1 Paramount och 4 Mr Pellegrino i V75-7.
– Nu ska jag bara gasa, han är mogen för det, säger Svanstedt entusiastiskt och fortsätter:
– Hästen har fått två lopp i kroppen vilket gjort stor nytta och senast kändes det att vi hittat rätt i utrustningen då han fick på sig en murphybländare och sprang rakare. Han trivs med full fart hela vägen och över kort distans vill jag till ledningen och dra hårt. Kommer vi dit tror jag att det kan hålla hela vägen.

”äntligen börjat fatta”
Lika positiva är tongångarna kring 4 Send In the Clowns i V75-4.
– Han var kanonbra senast och kändes mycket förbättrad mentalt. Vi blev fast med rubbet sparat och sista biten började han till och med att pulla, det har han aldrig gjort tidigare. Tidigare har han mest vinglat och farit i loppen. Det verkar som att han äntligen börjat fatta vad det här går ut på. Här är taktiken att komma ner till plankan och köra till slut, antingen på open stretch eller om luckan kommer den vanliga vägen.
Att förhoppningarna är lägre på 10 Rica Neo i V75-1 beror mest på startspåret.
– Hon känns också väldigt bra för dagen och formen kan nog inte vara så mycket bättre. Däremot tycker jag att uppgiften ser tuff ut. Som jag läser loppet får 1 Youana bestämma i ledningen och då blir det svårt för oss. Vi behöver tur med löpningsförlopp och positioner för att ha någon vinstchans.
Detsamma gäller olympiatravsdeltagaren Yarrah Bokos lillebror 11 Aristocat Boko i V75-6.
– Han var fin efter vila senast och ska gå framåt. Tyvärr blev läget helt fel, han behöver bättre startspår för att vara segeraktuell i V75.
Vad gäller Kaiser Broline och Send in the Clowns är däremot budskapet tydligt.
– Ska jag tippa själv så rankar jag dem först i sina lopp. Jag tror på mina hästar och det är hårfint vem som har bäst chans, säger Anders Svanstedt.
Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV86 Solvalla/Bergsåker 23 April
Nästa artikelV86 resultat och eftersnack 23 april 2014: Elitloppet nästa!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.