Inför V75: Åke har ställt in siktet på en dubbel

240

ke lindblom glad bakom nail em 1440x981 jpeg

Lindblom är optimistisk inför loppet och tror att Chapuy har en bra chans att komma förbi de snabba hästarna på insidan. Han beskriver Chapuy som otroligt kvick efter en liten bit och tror att han kan vara tuffare än de två hästarna på insidan om han är i toppform. Lindblom kommer att prova att komma förbi och tror att Chapuy har en god möjlighet att lyckas.

Hur är formen?
– Det är bra att han har fått ett lopp i kroppen efter uppehållet. Det kan vara svårt för hästar att hitta formen direkt efter en paus, så det är positivt att han verkar vara taggad igen. Det kommer förmodligen hjälpa honom att prestera bättre i kommande lopp.

Hur långt sträcker sig förhoppningarna?
– Ja, det är verkligen en fördel om han kan ta ledningen i loppet. Då kan han styra tempot och ha kontroll över sina konkurrenter. Men även om han inte får ledningen tror jag ändå att han har goda chanser att vinna. Han har visat bra form och har en stark avslutning. Så jag är optimistisk inför loppet.

”Tror på toppchans”
12 Power Doc har visat sig vara en stark avslutare och har tidigare segrat över tre varv på Eskilstuna. Trots att han inte har vunnit så många lopp på senare tid, har han stött på tuff konkurrens och har ofta slutat som tvåa. Tränaren, Om Chapuy, tror att loppet på lördag är perfekt för Power Doc och ser fram emot en bra prestation.

Han ska väl vinna det här om han fungerar?
– Det tror och hoppas jag naturligtvis. Han har en väldig talang och hög kapacitet. Stämmer det till i det här loppet ska han helt klart räknas.
Är han formmässigt precis där du önskar?
– Ja, det tycker jag. Han är lite svårbedömd i jobb. Han gör inte mycket väsen av sig där, han kan springa och rulla i 1.40-fart och vara helt oskärpt, men i loppen är han helt annorlunda.
Om man väljer att spika honom, har man med sig tränare och kusk då?
– Ja. Det är klart att jag tror på toppchans.

”Fantastiskt kapabel”
Travtränaren tror dock att det blir svårt för Västerbo Exciting att vinna loppet från sitt utgångsläge, men hoppas på en bra placering. Han tycker att hästen har potential att bli en av stallets bästa hästar i framtiden.
I loppet finns det flera starka konkurrenter och det kommer att krävas en bra insats för att kunna vara med och slåss om segern. Tränaren är nöjd med hästens form inför loppet och hoppas på en bra start och en bra position under loppets gång.
Västerbo Exciting har visat fin kapacitet tidigare och har potential att utvecklas till en riktigt bra häst. Tränaren är optimistisk inför framtiden och tror att hästen kan bli en av stallets bästa hästar framöver.

Vad krävs för att han ska vinna från det startspåret?
– Då måste vi ha en väldig tur. 1.07 första varvet kanske? Det är väldigt fina hästar med i loppet och jag har absolut sämsta läget. Får han pengar där är det väldigt bra.
Det känns som att det finns mer att ta av inför nästa säsong även om det inte skulle bli seger imorgon?
– Det är verkligen en speciell häst. Han har en fantastisk förmåga att fokusera och presterar alltid på topp. Jag tror att han har potential att bli en av de bästa hästarna i världen, säger Åke Lindblom.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.