Inför V75: Allt talar för en repris på lördag

240

allt talar för en repris på lördag

Inför V75: Allt talar för en repris på lördag

Han levererar gång på gång och är vinterns häst hemma i Sverige.
Västerboonthenews joggade hem en överlägsen seger i Gulddivisionen senast och allt talar för en repris på lördag.
– Hästen känns underbart fin. Jag tror att han själv känner sig svårslagen för han är kaxig den gamle valacken, säger Lars Brindeborg.

Kalmartravet är värd för lördagens V75-omgång och det är återigen jackpot på den omåttligt populära spelformen. En ensam vinnare beräknas ta hem 45 miljoner kronor, enbart på sju rätt.
Det har många gånger blivit miljonutdelning på V75 trots att en eller flera storfavoriter vinner. Västerboonthenews blir på nytt megafavorit efter ännu en uppvisning i högsta klassen senast. Till och med en sansad man som Örjan Kihlström var full av beundran och strödde lovord efter segern på Jägersro.
– Hästen är ruggigt bra. Han är en av de bästa som tävlar här hemma i Sverige just nu, sa Kihlström.

”Otroligt löpsugen och glad – bara studsar fram”
En snackis efter segerloppet var starten där Västerboonthenews öppnade så snabbt att startbilen nästan inte hann köra undan. Den tioårige valacken var som en katapult bakom bilen och han fortsätter att leverera toppinsatser gång på gång. Hästen har tagit sju segrar och fem andraplatser på de elva senaste starterna och har inte varit sämre än tvåa sedan i juli i fjol. De senaste sex starterna har varit i Gulddivisionen i V75 och totalt på dessa lopp har han sprungit in 1,1 miljoner kronor.
– Han är fantastisk och har varit för jäkla läcker i loppen. Senast vann han i princip okörd. Jag hade ju sagt inför det loppet att jag var lyrisk över hur fin hästen kändes. Man kan väl inte vara lyrisk varje gång men han känns faktiskt lika fin efteråt. Han är otroligt löpsugen och glad och bara studsar fram, säger tränaren Lars Brindeborg.
– Jag har kört honom i dag (måndag) i sandbanan där han fick springa på i intervaller. Han kändes så himla fin och taggad. När det kom hästar blev han alldeles till sig och ville springa ännu fortare. Han skulle till och med slå litegrann, det brukar han aldrig göra men det indikerar bara att han är i sådan toppform.

”Hade hoppat 2.40 i höjd – är som en saga”
Lars Brindeborg har varit proffstränare i fyra månader och driver ett mindre stall med sju hästar i träning utanför Halmstad. Innan dess jobbade han hos Patrik Södervall och Petri Puro där han också skötte om Västerboonthenews. Framgångarna med stjärnhästen har gett ringar på vattnet och nya hästägare har börjat höra av sig.
– Jag har varit lite försiktig med att ta in nya hästar för jag vill inte ha något stort stall. Jag vill inte ha hästar bara för att man ska ha dem men nu ska jag ta in tre, fyra till som jag tycker är intressanta. Jag jobbar själv just nu men ska ta in lite extra hjälp när det kommer fler hästar, säger Lars.

Vad betyder det att ha en sådan stjärna som Västerboonthenews i stallet?
– Hästen har alltid betytt mycket för mig och när han känns så underbart fin som han gör nu är det fantastiskt. Det liksom spritter i honom och han är så spänstig så hade han varit en människa hade han säkert hoppat 2.40 i höjdhopp, ha, ha.
– Jag tror att han känner sig svårslagen när han startar för han är kaxig den gamle valacken. Det är en härlig kompis att jobba med och han är helt underbar på alla sätt. Hela hans karriär och att han är så bra nu som tioåring är som en saga.

”Visst kan Spitcam Jubb svara – men det skiter vi i”
På lördag är det mycket som talar för att sagan fortsätter i Kalmar där Västerboonthenews blir storfavorit i Gulddivisionen, V75-3. Tränare Brindeborg är optimistisk med all rätt och spikar sin häst i det officiella tipset Fem tippar V75.
– Jag måste ju tro på honom när han är så här bra och har ett så fint läge. Spår tre bakom bilen är perfekt och Johnny Takter får skicka iväg honom vad som går från början. Hästen är travsäker som tusan och det är bara att ladda. Visst kan Spitcam Jubb kanske svara men det skiter vi i. Då får min häst tugga utvändigt och ta ner honom därifrån istället.
– Det ska bli kul att åka till Kalmar och dessutom trivs hästen jättebra på den banan och har en bra statistik där. Det ska bli fin bana och det är skönt att slippa köra med broddar. Han vann det här loppet i fjol, då hade han bakspår samtidigt som Spring Erom tog ledningen. Han fick luckan och vann på en 1.11-tid. Nu hoppas och tror jag att det är spets och slut hela vägen, säger Lars Brindeborg.

”Tveksam till Elitloppet”
Efter senaste segern blev det snack om att hästen eventuellt kan bli aktuell för Elitloppet men när det gäller matchningen så långt framöver vill Brindeborg inte gärna spekulera i redan nu.
– Han ska göra den här starten nu och sedan finalen på Solvalla. Därefter är det möjligt att han kanske får ta det lite lugnt ett tag. Han behöver nog få en liten träningsperiod så att han kan hålla formen till våren och sommaren. Så det blir nog ett litet uppehåll men samtidigt känns hästen så jäkla fräsch och fin och är inte sliten på något sätt.
– När det gäller Elitloppet så är jag mer tveksam för en del som är med där blir inte hästar efter det. Men vi får se om han håller den formen då som han gör nu för då är nog ägarna sugna. Hästen är tio år ung och ibland är han som en tvååring som blir rädd när han får syn på saker och ting. Men samtidigt är han en gentleman som gör allting rätt och han blir bara mer och mer självsäker. Han mår bra, är tuff och bangar inte för något, säger Lars Brindeborg.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Super-Silje” kvalar på fredag
Nästa artikel”Vi har aldrig haft så stor chans att vinna”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.