Inför V75: Båth nöjd med derbyvinnaren

85

Inför V75: Båth nöjd med derbyvinnaren

Derbyvinnaren är tillbaka.
På lördag gör Attraversiamo sin första start på nästan åtta månader.
Han gör det som omgångens största favorit på V75.
– Han har känts riktigt bra sista tre-fyra månaderna. Jag kan inte annat än vara nöjd, säger tränaren Svante Båth.

Det är inte många hästar som vunnit Svenskt Travderby och sedan fått utlåtandet av både tränare och kusk att man inte hade sin bästa dag.
Men så var fallet för Attraversiamo där varken Svante Båth eller Erik Adielsson tyckte att hästen löpte upp till sin fulla förmåga på derbydagen, trots att det räckte hela vägen till seger och fyra miljoner kronor.
På lördag ska en av svensk travsports största påläggskalvar göra sin första start sedan triumfen på Jägersro 1 september.
Spelarkollektivet verkar ense om att hästen är redo för seger direkt och utdelar ett tungt favoritskap trots den långa frånvaron.
– Vi hittade lite fel och vi åtgärdade det, sedan ser det ut som att vi har fått bukt med det. Men nu är det lite grann upp till bevis naturligtvis. Han har känts riktigt bra sista tre-fyra månaderna och han har gått ett tuffare jobb så jag kan inte annat än vara nöjd även om jag förstår att avsaknaden av lopp finns ju naturligtvis, säger Svante Båth.

”Hemskt gärna vilja ha ett öppet huvudlag”
Hur mycket kräver du, spelarna ser ju mest att det är Attraversiamo kanske…?
– Jag kräver nog mer i långa loppet än vad spelarna gör, de tänker nog till 16.23 på lördag. Det viktiga för mig är att han gör ett riktigt bra lopp och att jag är väldigt nöjd efteråt med tanke på framtiden. Naturligtvis vill jag hemskt gärna vinna loppet, men det är ändå det viktigaste för mig.
Hur kommer han att gå balans och utrustningsmässigt?
– Skor runt om. Vi provade någon gång utan skor och det fick ingen positiv effekt alls egentligen. Troligtvis kommer det att bli jänkarvagn, det ska jag prata med Erik om. Det jag hoppas är att det går att köra med öppet huvudlag. Där har vi laborerat en hel del därför att normalt sett har han velat haft någon form av stängt huvudlag. Det blir hästen normalt sett lite kvickare på, men jag skulle hemskt gärna vilja ha ett öppet huvudlag så här i början av säsongen. Men tyvärr måste jag bestämma det efter värmningen.
De som tänker spika, vad är sista ordet till dem?
– Fördelen är att jag värmer innan man ska lämna in bongen och på hemsidan har vi ”En minut till start” där skriver vi hur värmningen var och sista utrustningsdetaljerna. Det står där, säger Svante Båth.

Vunnit sina årsdebuter
Attraversiamo tävlade med helstängt huvudlag med hål vid segern i Svenskt Travderby, men enligt travfakta.se gick hästen med öppet huvudlag i alla sina övriga starter som fyraåring. Som treåring tävlade han uteslutande med helstängt huvudlag.
Hästen gick med vanlig sulky i alla starter till och med 25 april i fjol, efter det har han tävlat med jänkarvagn varje gång.
En gång har han tävlat utan framskor, vid segern för tre starter sedan.
Attraversiamo segrade i sin årsdebut 2018, just denna tävlingsdag på Umåker, och segrade även i årsdebuten i fjol efter halvårslång vila.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelBöter för Ising efter felbehandling
Nästa artikelV75 andelar med ALLTOMTRAV! Gick bra på V86!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.