Inför V75®: Bergh lättar och laddar

90

inför v75® bergh lättar och laddar

Tre feta chanser och en riktig spetsluring.
Robert Bergh ser ut att ha det väl förspänt inför lördagen på Östersund.
– Jag provar för ledningen, det gillade han sist, säger Bergh om en av sina hetaste kandidater.

4 L.L.Labero (V75-3) har gjort tre starter sedan flytten till Robert Bergh och senast kom första segern då hästen tågade undan i ledningen.
– Han har bättrat sig för varje lopp han har fått och fortsätter så tycker jag. Jag var lite bekymrad efter ett lopp och tyckte att det var svårt att få riktigt tryck i honom i träningen, men efter andra tredje loppet där har det känts bra. Aktionsmässigt har det också blivit lite bättre så allting talar för en bra prestation. Jag provar för ledningen, det gillade han sist när han vann där så det är plan A, berättar Robert Bergh som ser ut att han en het segerkandidat även i 11 Timo Jutila (V75-5) som inledde karriären med fyra raka segrar, men galopperade under avancemang i tredjespår under elitloppshelgen.
– Han fortsätter att utvecklas. Jag provade att gå fram med honom senast, han har gått med lite vikt och det blev lite för mycket av det. Han behöver släppa lite på det och kommer att gå lättare balanserad imorgon. Som sagt, han går med lite lättare balans. Det känns helt okej med läget, när man ska lätta dem så kan det vara bra med bakspår så att man får lite tid på sig. Jag tycker ändå över 2 640 meter att det finns möjlighet att vinna ett sådant lopp ändå.

Varnar för Juliette
Allra mest betrodd blir nog 3 L.L.Royal (V75-7) som är obesegrad i två starter hos sin nye tränare och imponerade stort efter att ha forcerats till ledningen senast.
– Det märktes att han gick framåt med loppet. Även om han var bra i debuten för mig så var han ruskigt förbättrad andra starten. Och full träning på det. Det ser ut som bra förutsättningar. Han fick ett bra spår och är fin bakom bilen.
Betydligt mindre betrodda blir stallets trio 1 Imperials Juliette, 6 Carroty och 14 Omega Superstar i lärlingsloppet (V75-4). Tränaren vill ändå lyfta fram en av dessa.
– Imperial Juliette tycker jag fick väldigt bra förutsättningar. Hon har gjort två okej lopp från rygg, men det är en otrolig skillnad om hon får springa först. Kusken får väl prova det han kan och skulle han hålla upp tycker jag att hon är intressantast av mina i loppet.
Lågt streckade blir även stallets övriga två hästar där skrällförväntningarna verkar lägre.
– 11 Reddington (V75-1) gick bra på barfotan senast, men det är första i silver och bakspår nu. Det blir svårt över 1 640 meter.
– 7 Lome Storm (V75-2) har varit borta väldigt mycket. Nu fick ha ett fjärdespår, så vi försöka fixa till ett bra lopp åt honom, säger Robert Bergh.

Föregående artikelV86 TINGSRYD – Tips + Nästagångare
Nästa artikelV75 Östersund! Tips & Statistik!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.