Inför V75 Bergsåker: ”Har vunnit bakifrån – kan göra det igen”

100

Inför V75 Bergsåker: ”Har vunnit bakifrån – kan göra det igen”

Ulf Ohlsson slog till med sex segrar under fredagslunchen.
Han är het även inför V75 och avslöjar taktiken bakom Disco Volante i Gulddivisionen.
– Jag vill att han får gå i ryggar nu och tänker inte köra fram direkt. Blir han femma och tempotorsk så får han bli det, säger Ohlsson.

Solvallakusken blev överlägsen kuskchampion i fjol och har rivstartat det nya året. Under fredagens V65-tävlingar i Östersund hade han stor show och vann fem lopp. Han vann dessutom ytterligare ett lopp utanför V65 och det var en glad Ohlsson vi fick tag i när han satt i bilen på väg från tävlingarna.
– Hästarna gick bra och det var skoj. Jag har tagit sex segrar vid fyra eller fem tillfällen förut. En gång körde jag sex lopp i Östersund och vann med alla sex. Idag körde jag sju lopp och vann sex av dem, säger Ulf Ohlsson.

”Kändes riktigt fin och gick ett väldigt bra lopp”
Han är på väg till kvällstävlingarna i Romme när intervjuen görs och catchdrivern tävlar i princip varenda dag just nu. I lördagens V75 kör Ulf Ohlsson i samtliga sju avdelningar och det främsta intresset tilldrar sig i Gulddivisionen där han sitter upp bakom Disco Volante. Efter den överlägsna och imponerande segern näst senast blev det startgalopp gången efter.
– 11 Disco Volante (V75-5) har galopperat några gånger från start tidigare och är inte helt att lita på. Men han visade väldigt bra form efter galoppen. Han kändes faktiskt riktigt fin och gjorde ett jättebra lopp. Hästen gjorde ett minst lika bra lopp som vid segern gången innan, säger Ulf Ohlsson.

”Har vunnit bakifrån – kan göra det igen”
I Gulddivisionen har Disco Volante spår elva och är tredjehandsfavorit. Den Stefan Melander-tränade stjärnan har solklart bäst statistik från ledningen men inte speciellt bra bakifrån. Nu återstår det att se om han kan ändra på det.
– Det är en häst som trivs bäst när han får löpa ut och han är ju bäst i ledningen. Men han har vunnit V75 bakifrån i guld också så visst finns det möjlighet att han gör det igen. Det måste lösa sig från bakspåret men jag tycker att han är en av de som kan vinna om det stämmer.
Hur ser du på det taktiska upplägget? Finns det någon tanke om att söka sig framåt direkt och kanske köra till tidigt trots bakspåret?
– Det finns en möjlighet att man kanske skulle kunna prova och köra till mellan hästar i starten. Men jag vill inte göra det draget eftersom han alltid rusar till ledningen när han har framspår. Nu får han gå bakifrån och jag kör i ryggar så länge det går. Det går inte att bara köra framåt full fart varje gång från start. Blir han femma och tempotorsk så får han väl bli det, säger Ohlsson.

Hur ser du på dina övriga styrningar på V75?
– Det är väl inga toppchanser, men flera som har lite halvchans.
– 3 Importedfrmdetroit (V75-1) har jag inte kört på slutet men rätt mycket tidigare och vunnit många lopp med. Han är fortfarande osäker och trots att hästen är tio år så galopperar han nästan alltid när han har framstår bakom bilen. Bakspår går bra men när man vill ha det så får man framspår, haha. Vi har provat att både gå upp tidigt bakom bilen och senare men han har galopperat ändå. Han har tränat bakom bilen i veckan och det hade gått bra men jag tycker att en sådan som Algot Zonett blir svårslagen. Visserligen har han gått upp en klass men det var ett jäkla intryck senast.

”Är stark och rejäl – vill köra i ledningen”
– 11 Lupin Håleryd (V75-2)
 såg fin ut vid segern senast och Dunders hästar har hittat en riktigt bra form nu. Dom gick bra tidigare också men har höjt sig ytterligare sedan de kom till Bergsåker. Jag har lite svårt att bedöma hästen här men ett garderingsstreck tycker jag att hon är.
– 3 Vega Face (V75-3) har jag sett mycket och hästen har gjort flera bra lopp och varit stark och rejäl. Nu är det säkert tuffare emot i V75 och vi får se hur långt hon räcker. Men läget är bra och hon kan öppna så får vi ledningen är det intressent att prova där. Varför ska jag då släppa när jag har en stark häst. Jag hoppas att hon kan vara med långt framme.
– 5 Guli Roy (V75-4) är en häst som har visat kapacitet men jag har svårt att uttala mig om honom här. Men normalt blir det väl svårt att vinna.
– 7 Marschall Match (V75-6) var jättefin när jag vann med honom i Mantorp och det fanns krafter kvar. Jag vet inte hur han kan utnyttja springspåret nu när det är voltstart men bakom bilen var han snabb iväg. Det är en fin häst under utveckling och även om han har kommit upp lite i klass ska han räknas tidigt.
– 1 Axel Ruda (V75-7) har jag ju sett varje gång på slutet och han är in jättefin form och står bra inne i det här loppet. Men han öppnar lite ojämnt. Ibland riktigt bra och ibland lite sämre. Från det här läget måste han ses med lite chans, säger Ulf Ohlsson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.