Inför V75 Charlottenlund – Takethem försvarar de rödvita färgerna

127

Takethem försvarar de rödvita färgerna

Takethem försvarar de rödvita färgerna och är det stora hemmahoppet i Copenhagen Cup.
Championtränaren Steen Juul är dock lite fundersam efter senaste insatsen i Olympiatravet.
– Det är kanske fel att säga att man är missnöjd när han springer 1.11,1 i ett tufft lopp. Men han brukar inte bli trött, säger Steen Juul.

På söndag smäller det på Charlottenlund utanför Köpenhamn. Den gemytliga travbanan dukar upp till fest när årets upplaga av Copenhagen Cup ska avgöras. Det är en extra V75-omgång och storloppet avslutar kupongen och det bjuds på flera fina ramlopp rent sportsligt.
– Det är vår näst största tävlingsdag på Charlottenlund. Bara derbymeetinget är större, det är lite mer traditionsbundet, säger Steen Juul som har vunnit Copenhagen Cup en gång tidigare med sin stjärna Legendary Lover K.

”Ligger lite högre i puls”
Favorit i år blir Cyber Lane och Johan Untersteiners derbyvinnare såg kanonfin ut vid segern i årsdebuten. Han har ett bra läge med bricka fyra bakom bilen i jakten på förstapriset 375 000 danska kronor. Bland ett av de hetare motbudet är Takethem som startar från spår två. Steen Juuls trefaldige miljonär gör topplopp för det mesta och har länge hävdat sig väl i översta eliten. Men senast i Olympiatravet hade tränare Juul väntat sig mer av sin stjärna, även om hästen fick ett tufft lopp.
– Takethem (V75-7) var jag inte helt nöjd med senast. Jag tycker att han borde ha kunnat lite bättre. Han fick en tuff resa och låg på första varvet och var lite stressad. Nu kanske det är fel att säga att man är missnöjd när han springer 1.11,1 men han brukar inte bli trött. Jag körde optimistisk för jag vet att hästen har mer i sig. Men man kom snabbt ner på jorden, säger Steen Juul.
– Jag inbillar mig att han var nedsatt av något och han har mest gått lugn träning efteråt. Men i de pulsjobb jag har kört så har han legat lite högre i puls än vad han normalt sett brukar göra. Vi får hoppas att han är okej på söndag men lite svårbedömd är han.
– Sedan vet vi alla hästens kapacitet och skulle han vara i full form är han absolut inte borta. Startspåret är perfekt och jag rankar honom som trea i loppet bakom Cyper Lane och Ferrari B.R. Det är två fantastiska hästar. Vi får hoppas att det blir lite körning och jag gör inga ändringar. Barfota runt om och helstängt huvudlag som vanligt, fortsätter Juul.

”Är supernöjd med Bandit Brick”
Steen Juul har inte bara Takethem i sitt 40-hästar stora stall. Han har även en riktig skjutare i Bandit Brick som inledde sin karriär med en tredjeplats innan han radade upp 20 raka segrar. Det tangerade han det danska rekordet på. Näst senast vann Bandit Brick V75 på Jägersro från ledningen och senast spurtade han vasst till andraplatsen på Åby. Nu är hästen med i den femte avdelningen på söndag från spår tolv.
– Bandit Brick (V75-5) gjorde återigen ett riktigt fint lopp senast och jag är supernöjd med honom. Nu har han fått ett dåligt läge men med tanke på vilka prestationer som han har gjort tror man alltid på den här hästen. Jag har sagt det tidigare och säger det igen att jag tror att han går upp i eliten. Vi får se hur jag lägger upp taktiken, om jag kör offensivt direkt. Det beror såklart på hur loppet utvecklar sig. Han går barfota runt om igen.

Du kör även Twitter Laser i V75-2 som gjorde comeback efter ett långt uppehåll senast och vann direkt. Chanserna där?
– Twitter Laser (V75-2)
 hade varit borta länge för en gaffelbandsskada och var bra vid segern. Det är en ärlig häst som gör vad han kan men nu möter han betydligt hårdare motstånd. Han är inte snabb från start utan bara medium. Jag kan gott säga att jag tror att hästen blir lite överspelad här på resultaten, säger Steen Juul.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 Charlottenlund – Copenhagen Cup
Nästa artikelElitloppet eller inte?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.