Inför V75 (drömjackpot): Nurmos har feeling

78

inför v75® (drömjackpot) nurmos har feeling

Landets formstarkaste tränare under en av årets största dagar på hemmabanan.
Timo Nurmos är givetvis i elden under kriterielördagen då ATG lockar med Drömjackpot och minst 100 miljoner kronor bara i sjurättspotten på V75.
– Jag har bra feeling för Bonneville W.I, hälsar unghästexperten inför Svenskt Trav-Oaks.

Med sju kriteriesegrar och två oaksditon har Timo Nurmos dominerat landets största treåringslopp under 2000-talet.
På lördag har han fyra finalister i huvudlöpningarna som kryddar de ordinarie STL-finalerna under lördagens supertävlingar från Solvalla.
Dessutom är stallet i knallform med seger i mer än var tredje start sedan 1 juni.
Först ut är 5 Brother Bill i STL Open (V75-3). Spurtfantomen som brukar tävla med norskt huvudlag, men testades med blinkers för första gången i karriären i sin näst senaste start på Bergsåker. Resultatet blev galopp bakom startbilen.
– Jag tycker ändå att det funkade bra. Senast körde vi med norsken som tidigare. Vi får se imorgon vad vi väljer, jag måste värma honom först. Hästen brukar vara som allra bäst då han är trög i värmningen, är han det imorgon så kanske vi provar det kupade huvudlaget, berättar Nurmos från stallbacken under uppvärmningstävlingarna på fredagen.
Men allting verkar bra med Brother Bill inför imorgon?
– Inte bra, mycket bra. Han har varit väldigt fin senaste veckorna.

Drar flera växlar
V75-4 är Svenskt Trav-Oaks där Nurmos kvalat in tre hästar. 1 Aurelia Express vann sin uttagning från rygg på ledaren varifrån och gick det snabbaste upploppet av samtliga hästar under kvällen.
– Aurelia var mycket fin och vann med krafter kvar. Hon fick ett drömlopp och har drömläge den här gången. Hon är väldigt snabb ut, det är svårt att ta en längd på henne. Jag tycker att hon är snabbast i benen i hela fältet. Men det avgörs inte där, man måste vara först i mål. Det är därför det är ett drömläge, för att kusken har alternativet att köra i spets eller släppa om han vill.
I vilken position vill du se henne?
– Det är svårt att säga. Om det blir 1.05 första 500 då vill jag inte ha henne i ledningen. Men om man får köra lugnt och ingen trycker då vill man ha henne i spets.
Ännu större tro verkar Nurmos emellertid har på sin andra försöksvinnare 2 Bonneville W.I.
– Det är en mycket fin häst som vann på bra sätt. Vi har många växlar kvar där och har funderat på hur vi ska göra till finalen. Planeringen är att byta vagn och låta henne gå utan skor. Hon har gått med öppet huvudlag, så hade vi urryckare för första gången senast och det funkade väldigt fint.
Blir det någon typ av stängt huvudlag nu?
– Ja, det är större chans att hon går med skygglappar. Man måste värma och känna hästen innan man tar sådana beslut, men planeringen är att vi även testar i jänkarvagn.
Nurmos tredje kort är 8 Beat In som kom till ledningen från ytterspår i sin kvalificering och drog samma läge i finalen.
– Hon är snabb ut, men det är ett jämnare lopp nu så det blir svårt från åttondespår. Men allt är bra med hästen och hon hör hemma i sådana här finaler.

”Väldigt bra i Harpers”
I kriteriet (V75-6) slår Nurmos mer ur underläge med 9 Mister Jupiter som delade segern i sin kvalificering och tog bakspår.
– Det är lite smygläge. Han har utvecklats otroligt mycket hela sommaren och hösten, det är kanske lite överraskande att han har gått så långt på så kort tid.
Har Mister Jupiter det som krävs för att vinna Svenskt Trav-Kriterium?
– Jag tycker att vi har bättre chans i oaks. Jag tror att han är bättre nästa år, även om han är mycket bra. Men jag hoppas att jag har fel och att hästen tänker något helt annat.
I Walter Lundbergs Memorial (V75-7) heter Nurmos vapen 13 Amalencius B.B. som kommer från en märklig prestation då han tvärstannade i ledningen 800 meter från mål och blev passerad, för att sedan sitta fast med massor av krafter över mål. Hästen visade sig gilla förutsättningarna med tre varv då han slutade trea i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen.
– Han är en ”snedseglare”, men vet aldrig vad han hittar på. Han som lever i sin egen värld. Men han är snäll och trevlig. Han har vunnit många lopp på V75 och var väldigt bra i Harpers. Om han vaknat på rätt sida och gör samma typ av lopp nu så måste vara långt framme.
Vem tror du har bäst chans av dina hästar på V75?
– Jag har bra feeling för Bonneville. Hon har bra spår, har tränat väldigt bra och vann med krafter kvar. Jag tycker den.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.